web analytics
Home Știri din Turda Clinicile Dentare Dr. Leahu susțin urgențele în 6 orașe, inclusiv la Turda

Clinicile Dentare Dr. Leahu susțin urgențele în 6 orașe, inclusiv la Turda

- Publicitate -

Clinicile Dentare Dr. Leahu rămân alături de pacienții care se confruntă cu probleme ce necesită un tratament stomatologic de urgență. Cu o echipă de 65 de persoane pregătită pentru preluarea urgențelor, centrele din București (Caramfil 41), Pitești, Timișoara, Turda, Oradea și Constanța sunt deschise în timpul săptămânii, într-un program de la 10.00 la 16.00 și cu o programare în prealabil, pentru orice situație în care este nevoie de îngrijiri medicale imediate pentru controlul durerii, infecției și sângerării.

Privim ca pe o normalitate continuarea activității în această perioadă dificilă la nivel uman şi social. Este, în primul rând, datoria noastră față de pacient să îi fim alături în condiții de dificultate. Este, totodată, un gest de responsabilitate și față de comunitate și domeniul în care activăm, al sănătății, întrucât aglomerarea centrelor UPU în aceste momente este ultimul lucru pe care ni-l dorim cu toții. Experiența ultimelor două săptămâni ne-a arătat că nevoia de servicii stomatologice de urgență este reală – am avut 1600 de persoane care ne-au contactat, fiind consiliate de echipa noastră și aproximativ 400 de pacienți care au avut urgențe reale”, declară Ionuț Leahu, CEO și fondator al Clinicilor Dentare Dr. Leahu.

Problemele care pot provoca situațiile de urgență în stomatologie sunt diverse, iar în cadrul clinicilor s-au prezentat pacienți care s-au confruntat cu afecțiuni mai vechi care nu au primit tratamentul corespunzător în timp util, provocându-le infecții și abcese. Potrivit Colegiului Medicilor Stomatologi din România, urgențele care pot pune în pericol starea generală a organismului și induc nevoia de tratament imediat sunt: hemoragia postextracțională, pulpita acută, parodontita apicală acută, pericoronarita dinților incluși, alveolita postextracțională, celulitele, abcesele periosoase, fracturile de maxilar sau de mandibulă, luxația articulației temporo-mandibulare, traumatisme dento-alveolare, gingvostomatita ulceronecrotică.

Încă de la debutul pandemiei, pe lângă procedurile obișnuite aplicate în interacțiunea cu pacienții, echipa Clinicilor Dentare Dr.Leahu utilizează un protocol preventiv care include și triajul pacienților, prima etapă fiind chestionarul telefonic cu întrebări specifice despre accesarea anumitor zone de risc, urmat de reluarea acestor întrebări și pașii specifici la accesarea fiecărei clinici, inclusiv măsurarea temperaturii și, în funcție de toate aceste informații, continuând vizita medicală sau amânând-o, raportând cazul autorităților de sănătate publică ori direcționându-l pe pacient către un spital sau clinică. Măsurile uzuale de protecție a pacienților și echipei sunt aplicate în continuare cu aceeași rigurozitate: dezinfectarea, folosirea lămpii UV și nebulizarea după fiecare pacient, utilizarea digii care împiedică formarea de aerosoli periculoși în timpul tratării dinților și punerii plombelor, protejarea echipei în permanență prin utilizarea mijloacelor de protecție precum scutul facial sau halatelor de unică folosință în cadrul intervențiilor chirurgicale, acestea fiind depuse în spații speciale pentru materiale contaminate și distruse conform tuturor normelor în vigoare, de către o firmă autorizată pentru a prelua deșeuri medicale.

Auzim foarte des în aceste zile cât de importantă este igiena. În mediul în care activăm, sănătatea, aceasta constituie fundamentul acțiunilor noastre. Cu excepția triajului pacienților, foarte necesar în aceste momente, procedurile de lucru şi protocoalele pentru dezinfectare și sterilizare reprezintă o normalitate în activitatea noastră de zi cu zi în care ne confruntăm cu multe virusuri și bacterii”, adaugă Ionuț Leahu.

—————

Pentru mai multe informații despre afecțiunile care duc la situații de urgență pentru care este nevoie de tratament, dar și pentru sfaturi utile în această perioadă, vă rugăm să accesați:

https://cliniciledrleahu.ro/ce-inseamna-urgenta-stomatologica/?fbclid=IwAR2nlfpNDHsur2rZfOr18Yx8RvPITYLlFBazIfNCaZwcdKgsC0faq_7u0L0

https://cliniciledrleahu.ro/durerea-de-dinte-cauze-primul-ajutor-sfaturi-utile/?fbclid=IwAR1iWsh4Z72qRRlWl8bvXQvzRPz_GoMY8eTPJo2N2TqsRBCRZN_dqd8u8zA

https://cliniciledrleahu.ro/coronavirus-si-problemele-dentare-tot-ce-trebuie-sa-stii-in-timpul-pandemiei-covid-19/

Comentarii

- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,700FansLike
540FollowersFollow
400FollowersFollow
328SubscribersSubscribe

Citește

- Advertisement -

Ultimele știri

- Advertisement -

Comentarii