fbpx
HomeȘtiri din TurdaCiprian Rigman: „Despre Sticla Ariesul Turda sau..., despre cum au fost dati...
spot_img
spot_img

Ciprian Rigman: „Despre Sticla Ariesul Turda sau…, despre cum au fost dati afara antrenorii turdeni!”

spot_img
- Publicitate -
spot_img

Cad capete dupa capete in clubul “condus” de “Gicu” Tothazan, presedintele-subinginer! Primul pe lista a fost chiar “principalul” de anul trecut, Artur Podar, cel cu care s-a promovat in Liga a 3-a, mazilit nu stim pentru ce motiv, poate pentru ca este turdean, iar turdenii au atitudine si pot vorbi! Caci a vorbi a devenit principalul dusman al presedintelui Tothazan! Acum, Artur traieste in bejenie pe langa club si asteapta niste explicatii, care nu mai vin! E simplu: este turdean si asta a devenit suparator! Se aude ca a cazut in dizgratie, pentru ca, pastrandu-si demnitatea, a refuzat sa dea curs propunerii umilitoare a conducerii clubului de a participa la conferinta de presa in care urma sa fie anuntat noul antrenor, anuntandu-si el in prealabil demisia! Este ceva de domeniul fantasticului: sa te autoflagelezi public si sa te dai afara, pentru a face loc noului om al conducerii! Absurd fara limite! A fost dat afara si inlocuit cu Constantin Olariu, adus din Cluj, cu rezultate derizorii: 1 victorie (1-0 cu juniorii de 17 ani ai lui Gaz Metan 2), 2 egaluri si 2 infrangeri – 5 puncte din 15 posibile!!

A urmat la rand fostul presedinte Adrian Somlea, un om inimos si bun profesionist, mazilit din functia de presedinte in ianuarie 2018, pentru ca moralitatea lui, mai presus de orice joc de culise, il impiedica sa-si puna semnatura pe orice hartie varata sub nas de altii. A fost retrogradat in functia de director sportiv, cu leafa diminuata cu 500 de lei, dar cu mari atributii: de la contactele cu Federatia, pana la pregatirea deplasarilor in toate detaliile: transport, cazare, masa! Totul, cu 500 de lei mai putin la leafa! Ulterior, a fost eliberat si din aceasta functie, fiind initial dat afara din club si apoi readus, din pricina competentei sale si a nemultumirii oamenilor de fotbal si a parintilor sportivilor care stiu sa aprecieze OMUL! I s-a incredintat grupa de juniori B sau U17, dar, tot cu leafa derizorie si cu un haos administrativ-sportiv care anuleaza orice dorinta de performanta! De ce? Pentru ca este turdean si pentru ca este vertical!

A urmat Dorin Suciu de la juniorii A sau U19, un cunoscut antrenor turdean, care a cochetat in trecut si cu echipa de seniori! A venit si randul lui sa fie dat afara si inlocuit cu un antrenor adus din Cluj-Napoca, Vasile Macea, prieten apropiat al presedintelui “Gicu”, dupa ce mai multi antrenori turdeni au refuzat postul, nedorind sa se faca de ras, stiind, pe de o parte, ca nu au juniori, iar pe de alta parte ca cei care conduc vremelnic clubul refuza orice propunere privind atragerea tinerilor turdeni spre fotbal. La antrenamentele antrenorului Macea, fost in club si anul trecut, dar eliberat din functie din pricina exceselor comportamentale (e ca un dans intre dragoste si ura), sunt prezenti constant 5-6 juniori, iar la meciuri vreo 8, lotul completandu-se pana la 11 cu juniori U17. Si asa, a mai plecat un turdean…

La U17 a fost Sorin Mocanu, un alt turdean, plecat datorita nepasarii conducerii clubului fata de juniori, fiind instalat apoi Adrian Somlea, dar asta este mai mult o pedeapsa, caci el ramane periodic fara cei mai buni juniori in zi de meci, directionati spre U19, sa facem, nu-i asa, macar de-un lot de juniori!

La U15 a fost Adrian Coman, turdean care trece drept “omul lui Gicu” (evident Tothazan), el fiind apoi inlocuit de Florin Pampea, fost portar, care a jucat in trecut la Turda, in Liga a 2-a si a 3-a.

O executie sumara a avut loc la juniorii U13, acolo unde antrenorul turdean cu licenta Attila Koloszi a fost dat afara pe cand se afla in concediul de odihna cu familia! Asa, ca sa nu mai existe discutii! Omul sa se relaxeze in concediu, ca noi il dam afara! Sa-i tihneasca! A fost inlocuit de presedintele “Gicu” cu omul sau de “incredere” Adrian Coman.

La juniorii U11 sunt 2 grupe, antrenate de “oamenii lui Gicu”, asa cum ii catalogheaza microbistii: Adrian Coman si Eugen Mihet!

In acest moment, dupa o estimare extrem de optimista, clubul are cam 85-87 de juniori, la toate categoriile de varsta, dintre care la antrenamente se prezinta cam jumatate, iar la meciuri cam trei sferturi: 8 la U19, 16 la U17 (unii dislocati la U19, sa facem de-un lot!!), 17 la U15, 15 la U13 si vreo 30 la cele doua grupe de la U11!

Cam asa arata “proiectul fotbalului turdean”, demarat acum 2 ani, cu mentiunea ca el va fi centrat pe oamenii locului: cu antrenori turdeni umiliti si dati afara, inlocuiti cu straini de urbe, cu copii si juniori abandonati hazardului, cu o baza sportiva de plans in hohote, cu politruci infiltrati in club, cu tiranie care atinge atat sportivii, cat si spectatorii! Toate acestea pe bani buni de la bugetul local: 100 000 de lei pe luna, plata utilitatilor la stadion si anexe si sponsorizari de la companiile cu capital public (CAA, Salina, Domeniul Public)!

In zilele urmatoare voi face analiza “performantelor” echipelor de seniori si juniori, un efect direct al managementului defectuos al clubului si al implicarii politicului in fotbal…

Cu stima,
consilier local Ciprian Rigman

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,851FansLike
562FollowersFollow
356SubscribersSubscribe

Citește

- Advertisement -

Ultimele știri

- Advertisement -

Comentarii

%d bloggers like this: