web analytics
Home Știri din Turda Campanie de Crăciun lansată de tinerii de la AmOS-ED

Campanie de Crăciun lansată de tinerii de la AmOS-ED

- Publicitate -

Odată puși în situația de a ne lupta cu o pandemie globală și din necesitatea transpunerii tuturor orelor de curs în mediul online, un număr mare de elevi au fost privați de dreptul lor la educație, din cauza lipsei resurselor necesare. 

Acest proiect are ca obiectiv oferirea accesului la școala online copiilor din medii defavorizate prin donarea aparaturii electronice necesare participării la orele de curs organizate online. 

În prima parte a acestui proiect au fost încheiate contracte de parteneriat cu școli din zona Arieș, Școala Gimnazială “Simion Balint”, Copăceni, Școala cu clasele I-VIII Tureni și  Școala Gimnazială “Ioan Bujor”, Petreștii de Jos.

Pentru a face rost de aparatura necesară am lansat o campanie online care are rolul atât de a face cunoscută problema elevilor fără acces la educația online, cât și de a îndemna cetățenii să doneze aparatura electronică de care nu mai au nevoie. Aparatura donată este colectată la CIVIC (Centrul pentru Inițiativă de Voluntariat și Implicare în Comunitate) aflat pe strada Axente Sever 25 (lângă API Turda). Aceasta este, mai apoi, recondiționată cu ajutorul partenerilor noștri, Cumuluserv și OCD. În final, dispozitivele sunt distribuite către școli. Până în prezent am distribuit 9 dispozitive către elevi.

Rata abandonului prematur al educației în România este între 15 și 20%. Prin acest proiect intentionam sa reducem pe cat posibil aceasta rată oferindu-le şansa la educaţia online copiilor care nu deţin aparatura necesara. La nivel național există 236.000 de elevi fără acces la educație. 

Avand in vedere că ne apropiem încetul cu încetul de Crăciun vă invităm să deveniți și voi Moş Crăciun și să donați dispozitivele de care nu mai aveţi nevoie copiilor fără acces la educația online. Orice aparatură electronică (cabluri, tastaturi, mouse, laptop, tabletă, calculator, monitor, etc.) este binevenită indiferent de starea în care se află!

Pentru mai multe informații ne puteți contacta la numărul 0724046519, la adresa de email connected@amosed.ro, sau puteți vizita site-ul proiectului connected.civicturda.ro.

- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,600FansLike
540FollowersFollow
400FollowersFollow
328SubscribersSubscribe

Citește

- Advertisement -

Ultimele știri

- Advertisement -