web analytics
Home Știri din Turda Blestemul luteran care învăluie Casa de Cultură din Turda

Blestemul luteran care învăluie Casa de Cultură din Turda

- Publicitate -

Incapacitatea autorităților naționale, județene și locale de a finaliza, în mai bine de 30 de ani, construcția Casei de Cultură din Turda nu este una întâmplătoare, iar motivele pentru care clădirea a rămas la stadiul de ruină ar putea ține de domeniul paranormalului.

Pentru cine nu știe, construcția Casei de Cultură din Turda s-a realizat cu sacrificiul unei biserici luterane care data din secolul XVIII.

În anul 1986, autoritățile comuniste au solicitat sfântului sinod al Bisericii Luterane, de la Sibiu, aprobare pentru demolarea bisericii luterane din Turda, pe motiv că nu mai există credincioși.

Poate unii dintre Dvs, mai în vârstă, îşi aduc aminte că pe amplasamentul actualei construcţii, încă nefinalizate, era o bisericuţă. E vorba de o biserică evanghelică lutherană. Conform Wikipedia, la Turda a existat în sec. 17-20 o (relativ) mică comunitate germană, care a construit o Biserică Evanghelică-Lutherană de Confesiune Augustană (n.a. conform unei cărţi publicate de Dana Deac), dărâmată, din păcate, de comunişti (cu acceptul Sinodului Lutheran din Sibiu) în anul 1986 (pe motiv că dispăruseră credincioşii lutherani din oraş), spre a face loc unei Case de Cultură, rămasă până azi neterminată, o ruină în inima urbei.”, scria TurdaNews în august 2009 despre subiect.

Având în vedere că în bisericile creștine se folosesc moaște la temelie, există posibilitatea unui adevărat blestem așezat asupra Casei de Cultură? Asta nu se poate ști și nici nu se poate demonstra însă cei 30 de ani trecuți fără ca edificul să fie finalizat demonstrează clar că cineva sau ceva mai presus de noi nu a vrut această construcție.

Comentarii

- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,700FansLike
540FollowersFollow
400FollowersFollow
328SubscribersSubscribe

Citește

- Advertisement -

Ultimele știri

- Advertisement -

Comentarii