fbpx
HomeȘtiri din sănătateȚigările electronice ar putea fi interzise în locuri publice
spot_img
spot_img

Țigările electronice ar putea fi interzise în locuri publice

spot_img
- Publicitate -
spot_img

Este ideea secretarului de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, care a postat, luni, pe Facebook un mesaj în care vorbeşte despre necesitatea impunerii de restricţii pentru ţigările electronice şi dispozitivele care încălzesc tutunul.

“900% creştere în utilizarea ţigărilor electronice în şcolile în perioada 2011-2015. Un răspuns clar la cei care spuneau că astfel de produse nu sunt destinate copiilor şi nu influenţează adolescentii.Vorbim de ţigările electronice care se află pe piaţă mult înaintea dispozitivelor care încălzesc tutunul. Urmeaza să vedem în viitor şi impactul noilor dispozitive intrate pe piaţă recent. Este clar că trebuie acţionat urgent prin interdicţia promovării şi a utilizării în spaţiile publice aplicând reguli similare celor aplicabile ţigărilor clasice pentru toate aceste dupozitive”, scrie Raed Arafat pe Facebook, distribuind un articol al CNN privind creşterea procentului de utilizare a ţigărilor electronice în şcoli.

Afirmațiile lui Arafat vin pe fondul a tot mai multe studii care confirmă că țigările electronice pot favoriza dezvoltarea mai multor afecțiuni, pornind de la infecții cu ciuperci la plămân și continuând cu cancer pulmonar.

Țigările electronice de tip „vaping”, adică cele clasice, pe bază de aburi sunt interzise în țări europene precum Austria sau Belgia, iar folosirea lor în locuri publice este restricționată în Danemarca, Finlanda, Olanda, Ungaria, Elveția sau Suedia, astfel că Guvernul României ar putea folosi experiența țărilor partenere din Uniunea Europeană drept un precedent în reglementarea utilizării acestor dispozitive de inhalat tutun.

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,851FansLike
562FollowersFollow
356SubscribersSubscribe

Citește

- Advertisement -

Ultimele știri

- Advertisement -

Comentarii

%d bloggers like this: