web analytics
Home Stiri din Mures Un grup de cămătari din Mureș au fost arestați de procurorii DIICOT...

Un grup de cămătari din Mureș au fost arestați de procurorii DIICOT – copiii victimelor erau trimiși la cerșit pentru recuperarea datoriilor

- Publicitate -

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Târgu Mureș, sub coordonarea procurorului D.I.I.C.O.T.–S.T. Târgu Mureș, au documentat activitatea unui grup infracțional specializat în cămătărie și șantaj. Trei persoane au fost arestate preventiv.

 

Pentru documentarea activității infracționale a unor persoane bănuite de camătă, şantaj și constituirea unui grup infracţional organizat, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Târgu Mureș şi procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Târgu Mureș au efectuat 7 percheziţii domiciliare.

 

Din investigații a reieșit că, începând cu anul 2015, 2 bărbați, de 25 și 37 de ani și o femeie, de 34 de ani, toți din orașul Ungheni, ar fi acordat bani, cu titlu de împrumut, mai multor persoane, pentru care ar fi perceput dobânzi.

 

Pentru a garanta returnarea banilor și a dobânzilor percepute, cei în cauză ar fi constrâns victimele, folosindu-se de ameninţări sau de prezentarea ca unica modalitate de a scăpa de datorii, să îşi cedeze, în favoarea lor, prin înscris notarial, pe o perioadă cuprinsă între 12 și 18 luni, alocaţiile, ajutoarele sociale sau alte drepturi financiare de care beneficiau cei în cauză, scopul fiind aducerea datornicilor în stare de dependență.

 

Astfel s-ar fi ajuns ca persoanele respective să fie efectiv dependente de împrumuturile acordate de membrii grupării, iar, uneori, să-şi folosească proprii copii, pe care i-ar fi exploatat prin obligare la cerşetorie de la vârste foarte mici, pentru obţinerea unor venituri din care să trăiască întreaga familie,  dar şi să acopere în continuare datoriile către membrii grupului infracţional organizat.

 

Până în prezent, au fost audiate 40 de posibile victime ale grupului infracțional organizat.

 

În baza probatoriului administrat, la data de 23 iulie a.c., cele trei persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Târgu Mureş, pentru audieri, faţă de acestea fiind luată măsura reţinerii pentru 24 de ore.

 

Astăzi, 24 iulie a.c., cei în cauză au fost prezentați Tribunalului Mureş, care a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de șantaj, camătă și constituirea unui grup infracțional organizat.

 

În activități au fost angrenați și jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile ,,Regele Ferdinand I” Târgu Mureș.

- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,600FansLike
540FollowersFollow
400FollowersFollow
328SubscribersSubscribe

Citește

- Advertisement -

Ultimele știri

- Advertisement -