web analytics
Home Stiri din Mures PESTE 20.000 MUREŞENI CU ACTE DE IDENTITATE EXPIRATE

PESTE 20.000 MUREŞENI CU ACTE DE IDENTITATE EXPIRATE

- Publicitate -

Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor Mureş aduce la cunoştinţa cetăţenilor faptul că la data de 1 aprilie sunt în evidenţa noastră 23.828 persoane care deţin acte de identitate expirate, din care:
– 3.266 persoane cărora le-a expirat actul de identitate în anul curent;
– 20.562 persoane cărora le-a expirat actul de identitate în anii anteriori.
Din totalul de 23.828 persoane, 5.651 sunt tineri care nu au solicitat eliberarea primului act de identitate la împlinirea vârstei de 14 ani.
Conform prevederilor art.19 din O.U.G. nr. 97/2005 privind domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor români, cu modificările şi completările ulterioare, actul de identitate se preschimbă la expirarea termenului de valabilitate.
Titularul sau reprezentantul legal al acestuia este obligat să solicite eliberarea unui nou act de identitate cu cel mult 180 de zile înainte de expirarea termenului de valabilitate a actului de identitate, dar nu mai puţin de 15 zile.
Nerespectarea prevederilor legale de mai sus constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă între 40 şi 80 lei.
Pe această cale, facem apel la persoanele aflate în una din situaţiile prezentate să se prezinte de îndată la serviciul public comunitar local de evidenţă a persoanelor care deserveşte localitatea de domiciliu în vederea obţinerii unui act de identitate valabil.

DIRECTOR EXECUTIV,
Codruţa Sava

- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,700FansLike
540FollowersFollow
400FollowersFollow
328SubscribersSubscribe

Citește

- Advertisement -

Ultimele știri

- Advertisement -