web analytics
Home Stiri din Mures INCREDIBIL, vindea arme și muniții ÎN PIAȚĂ

INCREDIBIL, vindea arme și muniții ÎN PIAȚĂ

- Publicitate -

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş au identificat ieri, 8 decembrie a.c., un bărbat bănuit de săvârşirea infracţiunilor de contrabandă calificată şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

 

În fapt, la data de 8 decembrie a.c. poliţiştii Serviciului Arme, Expolzivi şi Substanţe Periculoase au depistat în incinta Pieţei de vechituri din Târgu Mureş, un bărbat, de 35 de ani, din localitatea Mădăraş, care ar fi oferit spre vânzare două arme de tir sportiv, cu aer comprimat, de calibru 5,5 mm, supuse autorizării, precum şi 250 de diaboluri, de acelaşi calibru.

 

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că atât armele cât şi muniţia ar fi fost achiziţionate din Polonia, cu scopul de a fi comercializate ulterior în ţară, fără a fi declarate sau înregistrate.

 

Bunurile identificate au fost ridicate în vederea confiscării şi continuării cercetărilor.

 

În cauză, poliţiştii desfăşoară cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, conform Codului Penal şi contrabandă calificată, conform Legii nr. 86/2006 privind Codul vamal al României.

 

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş aduce în atenţie faptul că dispoziţiile referitoare la acordarea permisului de armă, la înscrierea armei în permisul de armă, la drepturile şi obligaţiile solicitantului armei letale, se aplică şi în ceea ce priveşte armele neletale supuse autorizării.

 

De asemenea, atât armele letale cât si armele neletale supuse autorizării, precum şi muniţia aferentă se pot achiziţiona cu respectarea prevederilor ce rezultă din legislaţia incidentă în domeniul armelor şi muniţiilor, doar de la armurierii legal autorizaţi în acest sens.

Comentarii

- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,700FansLike
540FollowersFollow
400FollowersFollow
328SubscribersSubscribe

Citește

- Advertisement -

Ultimele știri

- Advertisement -

Comentarii