web analytics
Home Stiri din Mures 2018 - an foarte ocupat pentru jandarmii mureșeni

2018 – an foarte ocupat pentru jandarmii mureșeni

- Publicitate -

Gruparea mobilă de Jandarmi „Regele Ferdinand” Mureș a dat publicității raportul de activitate aferent anului 2018, din care reiese clar că activitatea jandarmilor a fost mult mai vastă, față de anul precedent.

Gruparea de Jandarmi Mobilă Târgu-Mureş a acţionat în anul 2018, pentru prezervarea climatului de siguranţă a cetăţeanului, prevenirea şi combaterea oricăror fapte sau acte care ar putea tulbura ordinea şi liniştea publică, în zona de responsabilitate teritorială care cuprinde judeţele: Alba, Bistriţa-Năsăud, Harghita şi Mureş.

Conform atribuţiilor ce le revin, lucrătorii în bleu-jandarm au participat la peste 4.604 de misiuni, după cum urmează:

390 pe linia asigurării ordinii publice din care: 250 la manifestări
cultural-artistice, religioase, promoţionale, 20 la manifestări de protest, 52 la manifestări sportive, acţiuni de limitare/înlăturare a situaţiilor de urgenţă, ş.a. ;

207 misiuni de restabilire a ordinii astfel: pentru aplanarea unor conflicte şi intervenţii la solicitare;

– 3.108 de misiuni de menţinere a ordinii publice, care au fost executate fie în mod independent, în zona instituţiilor de învăţământ, pieţe, târguri şi oboare fie în sistem integrat: atât în mediul urban 2.364, cât şi în zona rurală 744;

899 de acţiuni în cooperare cu alte instituţii;

Pe timpul derulării misiunilor, ca urmare a constatării unor fapte antisociale, conform compenţelor ce ne revin, efectivele Grupării de Jandarmi Mobile Târgu-Mureş, au constatat, 1.355 de contravenţii, 921 fiind sancţionate cu avertismente scrise şi 434 cu amenzi contravenţionale, în valoare totală de 132.650 de lei.

Lucrătorii Jandarmeriei Mobile Mureş au întocmit actele de sesizare cu privire la suspiciunea de comitere a 122 de infracţiuni, de către 141 de autori. Cele mai frecvente infracţiuni au fost de furt, dar şi de lovire şi alte violenţe, ameninţare, furt calificat, tâlhărie calificată, nerespectarea unei hotărâri judecătoreşti, distrugere, etc.

Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2017, când au fost înregistrate 1800 de misiuni, anul acesta se observă o creştere a totalului misiunilor îndeplinite, fapt ce a fost posibil şi datorită creşterii numărului de efective, prin încadrarea promoţiilor de subofiţeri din anul 2017 şi 2018.

Dintre misiunile de amploare pe care le-am derulat amintim: Rusaliile Catolice de la Şumuleu Ciuc, manifestările comemorative din 10 şi 15 martie, Zilele Târgumureşene, Family Day Cugir, Festivalul Untold, Festivalul Văii Gurghiului, Festivalul Awake, Festivalul Electric Castle,sărbătoarea religioasă Sfânta Paraschiva din mun.Iaşi ş.a.

În anul 2019, Gruparea de Jandarmi Mobilă Târgu-Mureş îşi va concentra eforturile pentru creşterea performanţei activităţior operative precum şi pentru creşterea performanţei activităţilor de suport.

Prin activitatea desfăşurată în anul 2018, Gruparea de Jandarmi Mobilă Târgu-Mureş a dovedit că este o instituţie cu vocaţie europeană,un furnizor de securitate şi stabilitate în zona sa de competenţă ,un partener de încredere pentru celelalte componente ale Sistemului Naţional de Ordine şi Siguranţă Publică,precum şi societatea civilă.

Asumându-ne neajunsurile şi neîmplinirile inerente apărute pe parcursul anului ce a trecut, putem concluziona că rezultatele obţinute sunt predominant pozitive şi se datorează, în mare măsură, atât calităţii personalului Grupării de Jandarmi Mobilă Târgu-Mureş, cât şi cooperării şi colaborării excelente pe care o avem în special cu cele patru (4) Inspectorate Judeţene de Jandarmi, cât şi cu structurile judeţene şi locale de poliţie,cu celelalte instituţii din cadrul Sistemului de Apărare,Ordine Publică şi Siguranţă Naţională şi ale Administraţiei Publice locale, ocazie cu care le mulţumim.

Comentarii

- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,700FansLike
540FollowersFollow
400FollowersFollow
328SubscribersSubscribe

Citește

- Advertisement -

Ultimele știri

- Advertisement -

Comentarii