fbpx
HomeStiri din ClujUn deputat clujean îl urechează serios pe Ministrul Educației
spot_img
spot_img

Un deputat clujean îl urechează serios pe Ministrul Educației

spot_img
- Publicitate -
spot_img

Este vorba despre liberalul, Sorin Moldovan, care a solicitat audierea ministrului educației, Valentin Popa, pe care-l numește „călăul educației naționale”.

„Având în vedere decizia ministrului educației Valentin Popa de a reduce numărul de locuri bugetate pentru programele de licență, masterat și doctorat pentru un număr de opt universități, am depus astăzi o adresă către președintele Comisiei pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport prin care solicit audierea domnului ministru pe acest subiect.
Tot astăzi am depus și o interpelare către Ministerul Educației Naționale prin care solicit lămuriri privind criteriile de repartizare a locurilor pentru admitere ce au stat la baza alocării locurilor bugetate pentru anul universitar 2018-2019, dar și dacă există la nivelul ministerului un proiect pentru transparentizarea criteriilor de repartizare a locurilor pentru admitere.

Decizia ministrului a afectat cele mai prestigioase universități din țara noastră, printre care și Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, unde numărul de candidații pentru un program de licență, masterat sau doctorat a crescut semnificativ, de la an la an, în ultimii 5 ani, ceea ce face de neînțeles decizia domnului ministru de a micșora semnificativ numărul de locuri bugetate pentru anul universitar 2018-2019.
Dintr-un comunicat de presă remis de către Universitatea „Babeș-Bolyai” reiese faptul că aceștia au pierdut 277 de locuri bugetate comparativ cu anul universitar 2017-2018.
Stimați guvernați și stimată majoritate parlamentară, nu puteți pretinde că vă interesează acest domeniu al educației, când o astfel de decizie afectează într-un mod negativ cele mai performante și recunoscute universități la nivel național și internațional.

Consider că audierea domnului ministru Valentin Popa va clarifica situația pentru opinia publică (studenți, universități și societate civilă) care trebuie informată într-un mod cât mai corect și transparent cu privire la deciziile luat de către instituțiile publice.”, spune deputatul PNL de Cluj, Sorin Moldovan.

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,851FansLike
562FollowersFollow
356SubscribersSubscribe

Citește

- Advertisement -

Ultimele știri

- Advertisement -

Comentarii

%d bloggers like this: