web analytics
Home Stiri din Cluj Județul Cluj - sub imperiul GRIPEI!

Județul Cluj – sub imperiul GRIPEI!

- Publicitate -

Patru județe sunt „măcinate” de gripă în acest sezon, iar județul Cluj este fruntaș la afecțiuni și diagnosticări cu înspăimântătoarea boală.

La nivelul județului Cluj a fost înregistrat un număr total de 477 de cazuri de gripă diagnosticate clinic. După cum notează DSP Cluj, „în cadrul unitatilor scolare se efectueaza triajul zilnic cu izolarea celor bolnavi la domiciliu si indicatia de a fi evaluati si prin medicul de familie”, precizează reprezentanții DSP Cluj la solicitarea Ziar de Cluj

„Morbiditatea inregistrata si raportata este de 2948 cazuri de viroze respiratorii, pneumonii 600 cazuri si 477 cazuri de gripa diagnosticate clinic (context epidemiologic si a definitiei de caz: Febră ≥ 38 °C si Tuse si Debut în perioada de 10 zile anterioare si în absenta altui diagnostic clinic şi/sau radiologic ).

Din totalul de 477 cazuri de gripa s-au confirmat prin diagnostic molecular PCR: 5 cazuri din care 1 caz cu virus gripal A H1 si 4 cazuri cu virus gripal tip A.

S-au efectuat si teste rapide pentru diagnostic din care 101 cazuri pozitive cu virus gripal tip A si 61 pozitive pentru virusul gripal de tip B”, precizează Direcția de Sănătate Publică Cluj. 

Situația este una agravată de incompetența autorităților, din pricina cărora NU SE MAI GĂSESC VACCINURI GRIPALE.

Comentarii

- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,700FansLike
540FollowersFollow
400FollowersFollow
328SubscribersSubscribe

Citește

- Advertisement -

Ultimele știri

- Advertisement -

Comentarii