web analytics
Home Stiri din Cluj Întâlnirea regională cu autoritățile administrației publice locale din regiunile Vest și Nord-Vest

Întâlnirea regională cu autoritățile administrației publice locale din regiunile Vest și Nord-Vest

- Publicitate -

Doamna subprefect, Irina Munteanu, a participat astăzi la prima întâlnire regională cu autoritățile administrației publice locale din regiunile Vest și Nord-Vest, dintr-o serie de 8 ateliere de lucru regionale, organizată în cadrul proiectului ”Crearea și implementarea serviciilor comunitare integrate pentru combaterea sărăciei și excluziunii sociale”, program cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Capital Uman.

În deschiderea întâlnirii, aceasta a transmis celor prezenți, susținerea Instituției Prefectului-Județul Cluj, pentru implementarea cu succes a acestui proiect si oferirea in continuare a sprijinului necesar colaborării între instituțiile din județ.
Proiectul presupune implicarea a 3 ministere: Ministerul Muncii și Protecției Sociale, Ministerul Educației și Cercetării și Ministerul Sănătății. Beneficiarii finali sunt 139 de comunități rurale și mic urbane cu marginalizare severă și peste medie, din 40 de județe ale României. În județul Cluj, beneficiarii sunt UAT Panticeu și UAT Săcuieu.

Ideea de bază a proiectului este dezvoltarea unei structuri comune la nivelul administrației publice locale, numită ”echipa comunitară integrată pentru combaterea sărăciei și excluziunii sociale” (ECI), formată din specialiști, implicând totodată toate resursele formale și informale din comunitate.

Rezultatele preconizate sunt servicii sociale integrate, adaptate tuturor nevoilor identificate (sociale, de sănătate sau educație, până la ocupare, locuire și accesul la documente de identitate).

Comentarii

- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,787FansLike
562FollowersFollow
356SubscribersSubscribe

Citește

- Advertisement -

Ultimele știri

- Advertisement -

Comentarii