web analytics
Home Stiri din Cluj Innovation Labs deschide porțile pentru Hackathoanele din București, Cluj–Napoca, Iași, Sibiu și...

Innovation Labs deschide porțile pentru Hackathoanele din București, Cluj–Napoca, Iași, Sibiu și Timișoara

- Publicitate -

Cluj-Napoca, 12 februarie 2020: Programul de pre–accelerare pentru startup–uri tehnice Innovation Labs 2020 invită tinerii pasionați de inovare tehnologică și digitală să își materializeze ideile în cadrul Hackathoanelor și programelor de mentorat organizate în București, Cluj–Napoca, Iași, Sibiu și Timișoara. Înscrierile sunt deschise studenților și tinerilor care își doresc experiența dezvoltării unui produs tech alături de mentori experimentați, antreprenori și specialiști în ICT și business. Programul din Cluj-Napoca, care se va desfășura între 7 martie și 18 mai 2020, este organizat de către Transylvania Institute of Technology și  Asociația Tech Lounge cu sprijinul Orange, Carrefour, BRD Groupe Société Générale, OMV Petrom, ATOS, precum și The Romanian – American Foundation ca partener strategic.

 

În Cluj-Napoca, programul este susținut pe plan academic de către Universitatea Babeș–Bolyai și Universitatea Tehnică din Cluj–Napoca. Începând cu anul acesta, Innovation Labs invită și echipe de tineri entuziaști din orașele din proximitatea centrelor naționale să se alăture programului. Astfel, la Hackathonul din Cluj-Napoca din 2020 sunt așteptate și echipe din Alba–Iulia și Oradea.

 

Înscrierea la Hackathon se poate face până pe 5 martie accesând www.innovationlabs.ro/register. Participanții la programul Innovation Labs vor avea acces la tehnologii de ultimă generație oferite de partenerii programului: www.innovationlabs.ro/tech

 

Calendarul național al înscrierilor este următorul:

  • 10 februarie – 27 februarie 2020: Perioada de înscrieri pentru Hackathonul din București;
  • 29 februarie – 1 martie 2020: Hackathonul din București, în cadrul Universității POLITEHNICA din București;
  • 10 feb – 6 martie 2020: Perioada de înscrieri pentru Hackathoanele din Cluj–Napoca, Iași, Sibiu și Timișoara;
  • 7– 8 martie 2020: Hackathoanele din Cluj–Napoca, Iași, Sibiu și Timișoara.

Ovidiu Petru Stan, Program Coordinator si Ambasador Innovation Labs Cluj: „Una dintre problemele cele mai mari pe care le-am observat de-a lungul carierei mele din cercetare este lipsa sinergiei dintre știință, inovație și business. Innovation Labs reușește să creeze legătura dintre cele trei prin susținerea tinerilor participanți în dezvoltarea de soluții eficiente și practice pentru comunitate. Prin intermediul programului, candidații reușesc să înțeleagă mecanismele de introducere într-o problemă științifică și învață cum să o soluționeze prin creativitate și printr-o abordare pragmatică. Diferențele dintre participanții de la începutul programului și cei care îl finalizează se observă în special la percepția acestora asupra produsului, pieței dar și asupra lor înșiși. Innovation Labs oferă un mod disruptiv de educație de-a lungul celor 3 luni de mentorat prin care tinerii din mediul tehnic deprind o afinitate pentru mecanismele pieței și învață arta flexibilității, iar cei din zona de afaceri, cercetare, comunicare sau design explorează mijloace prin care își materializează ideile”.

 

Categorii de echipe și direcții Innovation Labs 2020

 

În premieră, participanții la Innovation Labs 2020 vor fi împărțiți în trei categorii de echipe în funcție de specificul acestora:

  • echipe formate exclusiv din studenți – categorie susținută de către Fundația Româno-Americană;
  • echipe spin-off din mediul universitar – categorie susținută de către Orange prin care sunt sprijinite echipele de cercetători cu rezultate tehnice deosebite; aceste echipe vor fi susținute in procesul de identificare a potențialelor piețe de vânzare și a oportunităților privind aplicarea tehnologiilor dezvoltate pe scenarii reale de afaceri;
  • echipe formate din studenți și antreprenori cu experiență – vor parcurge împreună un program de descoperire antreprenorială.

 

Programul propune echipelor participante o serie de verticale de afaceri:

 

Agriculture, Cyber–Security, Fintech, Health & Lifestyle, Retail, Smart Cities și Smart Mobility.

Comentarii

- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,700FansLike
540FollowersFollow
400FollowersFollow
328SubscribersSubscribe

Citește

- Advertisement -

Ultimele știri

- Advertisement -

Comentarii