web analytics
Home Stiri din Cluj Horia Nasra: „Guvernul Orban „ZERO INVESTIŢII” a oprit finanţarea unor proiecte importante...

Horia Nasra: „Guvernul Orban „ZERO INVESTIŢII” a oprit finanţarea unor proiecte importante pentru Cluj în valoare de 750 milioane lei! ”

- Publicitate -

În urmă cu o lună i-am solicitat premierului Ludovic Orban să-mi răspundă în scris la nouă întrebari care aveau ca obiect nouă proiecte importante pentru mai multe UAT-uri din judeţul Cluj:

Toate proiectele de mai sus erau cuprinse în LISTA PROIECTELOR ELIGIBILE PENTRU FINANȚARE DIN FDI, prin urmare, în 2020 trebuiau finanţate de Guvernul României.

Ludovic Orban este premierul ZERO INVESTIŢII în Cluj. Practic, Guvernul PNL refuză să finanţeze 45 de proiecte importante pentru UAT-urile din judeţul Cluj, în valoare de 750 milioane lei! Din răspunsul primit de la premierul Ludovic Orban, proiectele eligibile pentru finanţare sunt trase pe linie moartă: “Potrivit Programului de Guvernare adoptat prin Hotărârea Parlamentului nr. 22/2019 pentru acordarea încrederii Guvernului, s-a stabilit revizuirea şi corectarea unor acte normative, inclusiv a celor aflate în proceduri parlamentare, cu impact negativ pentru economie. Astfel, unul dintre actele normative supuse revizuirii este şi Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 114/2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investiţiilor publice şi a unor măsuri fiscal – bugetare, cu modificările şi completările ulterioare, inclusiv în ceea ce priveşte reglementările privitoare la Fondul de Dezvoltare şi Investiţii FDI (…) Nu se mai alocă împrumuturi prin FDI, iar pentru proiectele de investiţii finanţate prin FDI pentru care există contracte de finanţare în derulare, împrumuturile acordate se diminuează la valoarea sumelor aferente lucrărilor efectuate şi recepţionate în condiţiile legii de către beneficiari până la data intrării în vigoare a legii“.

Din 2012 până în 2019, mai mult sau mai puţin, Guvernele PSD au finanţat proiectele comunităţilor locale din Cluj.

Indiferent de ce culoare politică avea primarul respectiv, PSD a finanţat proiectele comunităţilor din Cluj, doar în 2017 în valoare de peste 670 milioane lei iar 2020 Guvernul Orban a blocat 750 milioane lei…Este incredibil!

Pierderea a 750 de milioane de lei, aproape 150 milioane euro, pentru judeţul Cluj este una incredibilă şi aştept explicaţii publice de la Orban pentru această catastrofă pe care o propune clujenilor” a declarat deputatul Horia Nasra.    

Comentarii

- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,700FansLike
540FollowersFollow
400FollowersFollow
328SubscribersSubscribe

Citește

- Advertisement -

Ultimele știri

- Advertisement -

Comentarii