web analytics
Home Stiri din Cluj Episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla a plecat la Ceruri!

Episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla a plecat la Ceruri!

- Publicitate -

Durere în comunitatea Bisericii Catolice Unite cu Roma, odată cu trecerea la cele veșnice a celui care a fost PS Florentin Crihălmeanu.

„Cu profundă durere sufletească, aducem la cunoştinţa tuturor credincioşilor greco-catolici şi a tuturor românilor că azi, 12 ianuarie 2021, la ora 15:20, Preasfinţia Sa Florentin Crihălmeanu, Episcopul Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla, s-a stins subit din viaţă la Mănăstirea Congregaţiei Surorilor Maicii Domnului din Cluj-Napoca”, se arată într-un comunicat postat pe site-ul Eparhiei.

Episcopul fusese infectat cu Sars-Cov-2, însă se vindecase, dar astăzi a făcut o criză acută a sistemului cardio-respirator, iar echipajul de ambulanță sosit la caz nu a mai putut să-l resusciteze. 

„Am aflat cu adâncă durere și regret vestea trecerii la cele veșnice a Preasfinției Sale Florentin Crihălmeanu, Episcop greco-catolic al Eparhiei de Cluj-Gherla.

Sunt momente de tristețe pentru comunitatea noastră și pentru membrii bisericii greco-catolice, în slujba și credința căreia și-a dedicat întreaga viață.
 
Transmit condoleanțe și îmi exprim prețuirea și respectul pentru cel al cărui cuvânt de înțelepciune, bunătate și blândețe, a fost de ajutor și sprijin tuturor celor din jur.
Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a transmis prefectul de Cluj, Mircea Abrudean, în urmă cu puțin timp.
- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,600FansLike
540FollowersFollow
400FollowersFollow
328SubscribersSubscribe

Citește

- Advertisement -

Ultimele știri

- Advertisement -