web analytics
Home Stiri din Cluj Consiliul Județean Cluj a finalizat asfaltarea tronsonului Buru (DN 75) – limită...

Consiliul Județean Cluj a finalizat asfaltarea tronsonului Buru (DN 75) – limită cu județul Alba

- Publicitate -

În cadrul lucrărilor de întreținere desfășurate pe drumul județean 107M Băișoara – Iara – Surduc – Buru (DN 75) – limită cu judeţul Alba, Consiliul Județean Cluj a finalizat asfaltarea sectorului situat între joncțiunea cu DN 75 (Buru) și limita cu județul Alba.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: “Importanța acestui drum e dată de faptul că traversează una dintre cele mai pitoreşti zone montane și turistice din judeţ – Băişoara, Valea Ierii, Buru. Totodată, acesta reprezintă una dintre cele mai importante căi de acces dintre județele Cluj și Alba.

Ca urmare a finalizării asfaltării, de pe acest sector au fost extrase carote, de către un laborator specializat, pentru verificarea calităţii stratului de asfalt, respectiv a grosimii şi consistenţei acestuia.

În continuare, în prezent se execută în ritm susținut lucrări de asfaltare pe tronsonul Surduc – Iara – Băișoara. În această fază, a fost deja asfaltat sectorul de pe raza localității Surduc, lucrările de asfaltare desfășurându-se acum pe raza localității Iara și urmând să continue pe direcția Băișoara.

Lucrările de întreținere pe drumul județean 107M vizează un sector în lungime de 17,7 kilometri, cuprins între pozițiile 24+300 și 42+000. Acestea constau, în funcție de starea carosabilului, în frezarea asfaltului în zonele deteriorate, plombări cu îmbrăcaminte asfaltică, tratarea burdușirilor și alte lucrări pregătitoare în vederea asfaltării. Totodată, mai sunt prevăzute lucrări de completare a acostamentelor, marcaje și semnalizare rutieră.

 

Biroul de presă

15 aprilie 2020

Comentarii

- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,700FansLike
540FollowersFollow
400FollowersFollow
328SubscribersSubscribe

Citește

- Advertisement -

Ultimele știri

- Advertisement -

Comentarii