web analytics
Home Stiri din Cluj Cine este Arhimandritul Dr. Benedict Vesa - noul episcop vicar al Clujului

Cine este Arhimandritul Dr. Benedict Vesa – noul episcop vicar al Clujului

- Publicitate -

În această săptămână, Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului a ales un nou episcop vicar, după retragerea din activitate a fostului episcop vicar, Vasile Someșeanul.

În funcție a fost ales Arhimandritul dr. Benedict Vesa, secretar eparhial și lector universitar al Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca.

PS Benedict Vesa este cel mai tânăr episcop din istoria Arhiepiscopiei Cluj, având vârsta de doar 36 de ani și, în eventualitatea retragerii din activitate a ÎPS Andrei, Vesa va deveni Arhiepiscop și Mitropolit.

Arhim. Benedict (Valentin-Cosmin) Vesa s-a născut în data de 13 februarie 1984, în orașul Abrud, județul Alba, într-o familie sacerdotală, din părinții Ioan (preot) și Elena-Mărioara (învățătoare). Este cel de-al doilea copil al familiei (fratele Marius-Ioan, inginer de profesie). Studiile primare și gimnaziale le-a urmat în localitatea natală.

Între anii 1999-2004 a fost elev al Seminarului Teologic Ortodox „Mitropolit Simeon Ștefan” din Alba Iulia. În perioada 2004-2008 a urmat cursurile Facultății de Teologie Ortodoxă din cadrul Univerității „1 decembrie 1918” din Alba Iulia. În anul 2010 a absolvit un master în Teologie Ortodoxă Sistematică în cadrul aceleiași facultăți.

În perioada 2009-2011 a urmat studii superioare de specialitate la Institutul Ecumenic de la Bossey, Elveția, iar între anii 2011-2012 la Instituto Teologico Sant’Antonio Dottore din Padova, Italia.”, scrie Ziar de Cluj

Comentarii

- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,700FansLike
540FollowersFollow
400FollowersFollow
328SubscribersSubscribe

Citește

- Advertisement -

Ultimele știri

- Advertisement -

Comentarii