fbpx
HomeCOVID-NEWS17 clase din județul Cluj s-au închis din cauza COVID-19
spot_img
spot_img

17 clase din județul Cluj s-au închis din cauza COVID-19

spot_img
- Publicitate -
spot_img

Ne aflăm abia la sfârșitul celei de-a doua săptămână din semestrul al doilea de școală și deja au apărut primele cazuri de COVID-19 în rândul elevilor.

La nivelul județului Cluj, 17 clase au fost închise și copiii fac ore online, după ce mai mulți elevi au fost testați pozitiv cu COVID-19.

La aproape o săptămână de la deschiderea cursurilor, putem aprecia că activitatea didactică se desfășoară în condiții optime în toate unitățile de învățământ din județ. Suntem în legătură permanentă cu directorii unităților de învățământ, care gestionează respectarea măsurilor de siguranță, dar și comunicarea cu părinții, care informează permanent diriginții, învățătorii și educatoarele cu privire la starea de sănătate a copiilor. În aceste zile au apărut cazuri de elevi cu simptome, dar și cazuri confirmate care au condus la suspendarea activităţii cu prezenţă fizică în clasa respectivă (17 clase/grupe de preșcolari) la nivelul județului, dar și 30 de cazuri de angajați ai școlilor, care sunt în această perioadă în izolare/carantină, fiind unii confirmați, alții, contacți direcți ai unor persoane confirmate de DSP cu Sars-CoV-2. În aceste situații, unitățile de învățământ respectă prevederile Ordinului comun al Ministerului Educației, respectiv al Ministerului Sănătății, suspendând activitatea cu prezență fizică pentru 14 zile. Săptămânal, în funcție de evoluția ratei incidenței, comunicate de Direcția de Sănătate Publică a Județului Cluj, școlile propun modificarea scenariilor de organizare și desfășurare a cursurilor în unitățile de învățământ, care sunt analizate de Inspectoratul Școlar Județean Cluj și Direcția de Sănătate Publică a Județului Cluj și aprobate în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.
Îmi exprim încrederea că, dacă toată populația va respecta, în continuare, măsurile sanitare și de păstrare a distanței, nu vor apărea focare la nivelul localităților, care să ne determine să luăm decizii de suspendare a activităților cu prezență fizică în unitățile școlare.”, transmite Amalia Gurzău, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean Școlar Cluj.

Situația este cu atât mai gravă la nivel național, conform spuselor președintelui, Klaus Iohannis.

Situația cazurilor COVID din instituțiile de învățământ, în timp real (este vorba de elevi, profesori și personal auxiliar)

Brașov – 8

Timis – 35

Cluj – 30 (personal din școli, 17 clase și grupe suspendate)

Suceava – 4

Gorj – 17

Constanta – 14

Prahova – 11

București – 6

Alba – 5

Baia Mare – 4

Dolj – 3

Sălaj – 1

Olt -2

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,851FansLike
562FollowersFollow
356SubscribersSubscribe

Citește

- Advertisement -

Ultimele știri

- Advertisement -

Comentarii

%d bloggers like this: