web analytics
Home Stiri din Alba Transilvania, sub cod galben de zapada

Transilvania, sub cod galben de zapada

- Publicitate -

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare de COD GALBEN valabilă în data de 14 ianuarie între orele 02.00 – 14.00. În acest interval, meteorologii anunță că în zona Munților Apuseni va ninge și se vor cumula cantități de peste 20-25 l/mp, iar stratul de zăpadă va fi consistent. Vântul va prezenta intensificări susținute, îndeosebi în zonele de creastă, unde rafalele vor depăși 90-100 km/h viscolind ninsoarea, spulberând zăpada și determinând diminuarea semnificativă a vizibilității.

Efectivele Inspectoratului pentru situații de urgență ,,Unirea” al județului Alba sunt pregătite să intervină, la nevoie, în sprijinul populației.

Vă recomandăm să evitați deplasările pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar dacă este absolut necesar să circulați în zonele afectate, să vă informați în prealabil dacă pe traseul stabilit sunt drumuri blocate sau tronsoane cu trafic restricționat pentru a evita riscul de înzăpezire.
Înainte de plecare, asigurați-vă că:
📌 sistemul de încălzire funcţionează eficient;
📌 rezervorul de combustibil este plin;
📌autovehiculul este echipat corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.).

De asemenea, turiștii sunt sfătuiți să nu se aventureze în zonele muntoase în care va ninge abundent și va viscoli, să respecte indicațiile polițiștilor rutieri și jandarmilor montani și să poarte haine adecvate temperaturilor scăzute înregistrare în această perioadă.

Structurile Ministerului Afacerilor Interne – pompieri, poliție și jandarmerie – sunt pregătite să intervină rapid în teren, în cazul producerii unor situații de urgență cu efecte negative asupra comunităților.

Comentarii

- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,700FansLike
540FollowersFollow
400FollowersFollow
328SubscribersSubscribe

Citește

- Advertisement -

Ultimele știri

- Advertisement -

Comentarii