web analytics
Home Știri din Câmpia Turzii Veteranii Invictus România revin la Câmpia Turzii

Veteranii Invictus România revin la Câmpia Turzii

- Publicitate -

Pe tot cuprinsul țării, veteranii de război, eroii și militarii răniți în teatrele de operațiuni au un statut aparte, dobândit prin vitejia și abnegația față de neam și patrie de care dau dovadă în uniforma militară și sub drapelul de luptă.

Recunoscuți drept oameni plini de energie pe durata carierei active, aceștia nu își pierd dorința de a merge mai departe, în pofida dificultăților fizice de care suferă, în momentul în care sunt răniți sau indisponibilizați pe câmpul de luptă.
Astfel s-a născut „Ștafeta veteranilor”, organizată anual de Grupul Invictus România.
Când vorbim despre Invictus, vorbim despre un mod de viaţă exemplar, modelul învingătorului, al luptătorului care îşi depăşeşte în permanenţă limitele.

Acest proiect a fost iniţiat din dorinţa de a încuraja şi sprijini recuperarea fizică şi reabilitarea militarilor răniţi în acţiuni militare.

Odată cu anii, Municipiul Câmpia Turzii a devenit un punct obișnuit pe harta traseului „Ștafetei veteranilor”, astfel că marți, 23 octombrie 2018 Grupul Invictus România va ajunge în municipiul nostru.

Programul manifestărilor prilejuite de „Ștafeta veteranilor” de la Câmpia Turzii va include următoarele momente:
Ora 14:30 – Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” Câmpia Turzii
• Primirea reprezentanților Invictus România, purtători ai „Ștafetei Veteranilor”

Ora 15:00 – Monumentul Eroilor Aviatori
• Întâmpinare la intrarea în Municipiul Câmpia Turzii de către primarul Municipiului Câmpia Turzii, domnul Dorin Nicolae LOJIGAN, a reprezentanților Invictus România, purtători ai „Ștafetei Veteranilor”

Ora 15:20 – Piața Tricolorului
• Prezentarea semnificației evenimentului
Ora 15:30 – Piața Tricolorului (catarg) Ceremonial oficial

• Sosirea reprezentanților Invictus România, purtători ai „Ștafetei Veteranilor”
• Intonarea Imnului de Stat al României
• Arborarea Drapelului României
• Într-un marș lejer sau pe biciclicete, „Ștafeta Veteranilor” își va continua drumul până la Agrosel SRL, unde va părăsi Câmpia Turzii.

„Statutul de erou nu se acordă și nu se cumpără, ci se dobândește cu sânge vărsat și cu jertfe și fapte de vitejie.
Sunt onorat și fericit ca și în acest an să fiu aproape de acești bravi români care, în ciuda rănilor suferite, nu și-au pierdut dorința de a răzbi, de a fi activi, devenind un exemplu și un argument împotriva sedentarismului și al resemnării.

Tocmai din aceste considerente, îi invit pe toți cetățenii municipiului Câmpia Turzii să ia parte la manifestările noastre și să însoțească veteranii în idealul lor de a nu renunța la luptă și de a nu își pierde speranța, indiferent de obstacole și greutăți.”, afirmă primarul Municipiului Câmpia Turzii – Dorin Nicolae LOJIGAN.

Comentarii

- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,700FansLike
540FollowersFollow
400FollowersFollow
328SubscribersSubscribe

Citește

- Advertisement -

Ultimele știri

- Advertisement -

Comentarii