web analytics
Home Știri din Câmpia Turzii Portret de EROU: Marius Cătălin MIHAI

Portret de EROU: Marius Cătălin MIHAI

- Publicitate -

Plutonier adj. MIHAI Marius Cătălin este încadrat la Baza 71 Aeriană pe funcția de subofițer specialist, plutonierul adjutant Marius Cătălin Mihai îndeplinește funcția de comandant de grupă în cadrul structurii de Protecția Forței a detașamentului Carpathian Pumas.


N-aș fi vrut să îmi închei activitatea de 29 de ani în sistemul militar fără a avea și experiența teatrului de operații, așa că această misiune sub egida ONU a fost ocazia potrivită. Provocări sunt peste tot, mai ales în perioada incertă a coronavirusului, și aici și în acasă unde au rămas soția, copiii și părinții.

În țară atribuțiunile mele sunt asemănătoare cu cele de aici, prin prisma faptului că oriunde ai fi, cel mai important este modul de a lucra cu oamenii. Suntem caractere diferite, de toate vârstele, venim de la unități militare din toată țara, dar am reușit să facem să meargă bine lucrurile, să îndeplinim în cele mai bune condiții misiunile încredințate. Aici, pe lângă coordonarea colegilor din grupă, răspund de integritatea tururor bunurilor aflate în zona operațională și tot ce ține de accesul în obiectiv.

Într-o misiune atât de lungă e normal ca mulți militari din detașament să își serbeze zilele de naștere în teatrul de operații, dar în cazul lui s-a nimerit și ca zilele de naștere ale soției și celor doi copii să fie aniversate tot în perioada dislocării în Africa. Misiunea detașamentului român de elicoptere mai durează două luni, așa că îi urăm colegului nostru succes în continuare și revedere frumoasă cu cei dragi!


Text şi foto: Cpt. Mirela Vîță

- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,600FansLike
540FollowersFollow
400FollowersFollow
328SubscribersSubscribe

Citește

- Advertisement -

Ultimele știri

- Advertisement -