web analytics
Home Știri din Câmpia Turzii Poate Câmpia Turzii să devină membru în Patrulaterala Vestului?

Poate Câmpia Turzii să devină membru în Patrulaterala Vestului?

- Publicitate -

O știre foarte importantă, dar care a trecut oarecum în penumbra realității cotidiene a fost solicitarea Municipiului Câmpia Turzii de a deveni membru în Patrulaterala Vestului.

După cum se precizează și în comunicatul remis presei, Dorin Lojigan a trimis adrese celor patru primari cosemnatari ai actului de constituire al patrulateralei: Emil Boc, Gheorghe Falcă, Nicolae Robu și Ilie Bolojan, astfel încât Patrulaterala să fie extinsă către Câmpia Turzii.

O mișcare cutezătoare și periculoasă, deopotrivă, întrucât are toate șansele, în mod paradoxal, și să fie acceptată de ceilalți patru parteneri, iar astfel Câmpia Turzii să se poziționeze la același nivel cu Cluj Napoca, Oradea, Arad și Timișoara, dar și să fie respinsă, fapt care i-ar atrage multe șicane politice primarului – Lojigan.

Fără doar și poate, beneficiile unei astfel de alieri ar fi majore. Nu numai că Municipiul Câmpia Turzii, membru în Patrulaterala Vestului, ar primi aceleași fonduri și ar fi participant la aceleași proiecte cu marile orașe ale Transilvaniei, însă perspectivele de investiții străine ar fi imense – deoarece oricine ar căuta Patrulaterala Vestului, ar vedea, pe lângă cei patru giganți, un oraș mic – foarte propice pentru dezvoltarea de firme, hale de producție și afaceri noi.

Pe de altă parte, riscurile – chiar dacă va deveni membru al Patrulateralei – sunt, deasemenea, mari. Nu știm care vor fi clauzele de cofinanțare pentru marile proiecte de infrastructură. Nu știm cât de costisitoare ar fi o asemenea implicare și nu știm dacă bugetul local ar putea susține proiectele.

Oricum ar fi, e prematur să tragem concluzii, mai ales să niciunul dintre cei patru primari semnatari ai Patrulateralei, nu a dat niciun răspuns adresei primite de la Lojigan, însă suntem siguri că, de îndată ce va primi răspunsurile, dacă vor fi pozitive – Dorin Lojigan va informa opinia publică.

- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,600FansLike
540FollowersFollow
400FollowersFollow
328SubscribersSubscribe

Citește

- Advertisement -

Ultimele știri

- Advertisement -