web analytics
Home Știri din Câmpia Turzii Petru Muntean din Câmpia Turzii - locul 1 la Congresul Internațional de...

Petru Muntean din Câmpia Turzii – locul 1 la Congresul Internațional de Pneumoftiziologie

- Publicitate -

Alegerea unei viitoare meserii la terminarea liceului este una dintre cele mai grele decizii pe care trebuie să le ia un absolvent de liceu.

Alegerea unei cariere în medicină implică mai mult decât dorința de a învăța tainele despre corpul uman, este nevoie de empatie pentru pacient și pasiune pentru munca desfășurată în folosul pacientului. Absolvent al Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din Tîrgu-Mureș, Dr. Emil Petru Muntean a ales medicina pentru a putea să ajute omul suferind, dar a ales și o specializare deloc ușoară, cu multe provocări și necunoscute: pneumologia.

Determinarea pentru a acumula cât mai multe cunoștințe din domeniu i-a adus recunoaștere internațională, acesta obținând premiul I la un concurs desfășurat în cadrul celei de a 28-a ediții a Congresului Internațional al Societății Europene de Pneumologie, ce a avut loc în perioada 15-19 septembrie 2018, la Paris.

„M-am născut în Câmpia Turzii, județul Cluj, unde am absolvit Liceul Teoretic ”Pavel Dan”, profil Științele Naturii. După finalizarea studiilor liceale, am fost admis la Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) din Tîrgu-Mureș, specializarea Medicină Generală, la buget. După terminarea facultății, am urmat programul de Rezidențiat în Pneumologie la Spitalul Clinic Județean Mureș și parțial la Institutul Național de Pneumologie ”Marius Nasta” din București. Tot în această perioadă, am urmat și cursurile unui Master în Managementul Serviciilor de Sănătate în cadrul UMFST, ulterior obținând și un atestat cu recunoaștere internațională în Engleză Medicală.”, spune medicul ghirișean – citat de Ziarmedical.ro

sursa foto: Ziarmedical.ro

Comentarii

- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,787FansLike
562FollowersFollow
356SubscribersSubscribe

Citește

- Advertisement -

Ultimele știri

- Advertisement -

Comentarii