fbpx
HomeȘtiri din Câmpia TurziiMinisterul Apărării: Nu există probleme cu serviciile de poliție aeriană
spot_img
spot_img

Ministerul Apărării: Nu există probleme cu serviciile de poliție aeriană

spot_img
- Publicitate -
spot_img

Ca urmare a apariției unui articol în care apărea informația potrivit căreia spațiul aerian intracarpatic nu ar beneficia de servicii de poliție aeriană, RefleqtMedia a luat decizia de a merge direct la sursă.

În această după-amiază, Ziardecluj.ro scria că, din pricina consemnului la sol a aeronavelor MiG 21-Lancer, Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii nu efectuează servicii de poliție aeriană.

Am vorbit, așadar, cu colonelul, Oliver Anghel, purtător de cuvânt al Ministerului Apărării Naționale.

„Așa cum a spus și ministrul, Mihai Fifor, întrucât aeronavele MiG 21-Lancer au fost consemnate la sol, serviciile de poliție aeriană PE ÎNTREG TERITORIUL ROMÂNIEI sunt efectuate de către aliații noștri britanici, care folosesc aeronave Typhoon. Tot ministrul, Fifor, a precizat că, la nevoie, se pot ridica de la sol și aeronavele IAR-99 Șoim – iar aceste aeronave sunt operabile și de la Câmpia Turzii”, a precizat Oliver Anghel, purtător de cuvânt al MApN.

Tot presa clujeană insinua ideea potrivit căreia timpul de răspuns al aeronavelor Typhoon, cantonate la baza Mihail Kogălniceanu, ar fi de 50 de minute.

„Nici vorbă de așa ceva. În 50 de minute, acele aeronave fac turul României de două ori. Ceea ce trebuie să știe populația este că serviciile de poliție aeriană sunt operabile PE ÎNTREG TERITORIUL ȚĂRII”, a reiterat Oliver Anghel.

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,851FansLike
562FollowersFollow
356SubscribersSubscribe

Citește

- Advertisement -

Ultimele știri

- Advertisement -

Comentarii

%d bloggers like this: