web analytics
Home Știri din Câmpia Turzii Măsuri speciale de prevenție a răspândirii Coronavirus la Spitalul „Dr. Cornel Igna”...

Măsuri speciale de prevenție a răspândirii Coronavirus la Spitalul „Dr. Cornel Igna” din Municipiul Câmpia Turzii

- Publicitate -
Astăzi am efectuat un control inopinat la Spitalul Municipal „Dr. Cornel Igna”, pentru a verifica situația condițiilor generale din spital.
 
Pe lângă prezența dozelor de dezinfectanți în toate secțiile, am constatat și măsurile de prevenție împotriva răspândirii infecțiilor cu coronavirus.
 
Astfel, începând de astăzi, având în vedere măsurile de carantină totală instituite în spital, triajul pacienților se efectuează în camere separate, înainte de a ajunge în camera de gardă.
Asistenta care este de gardă, echipată conform normelor și măsurilor în vigoare, preia pacienții, le verifică temperatura corpului și le dă spre completare formularul pe proprie răspundere pentru a declara dacă a venit dintr-o zonă cu potențial de infecție coronavirus.
 
Dacă vreunul dintre pacienți are simptome de coronavirus, acesta este izolat într-o cameră separată de toți ceilalți pacienți, iar asistenta de gardă anunță Direcția de Sănătate Publică a județului Cluj, Serviciul Județean de Ambulanță, urmând a se efectua procedurile standard, stabilite prin intermediul Ministerului Sănătății.
 
Pacientul aștepată în izolator, apoi este preluat de echipajul de ambulanță și transportat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj Napoca.
 
O particularitate aparte a acestui proces este faptul că triajul pacienților se efectuează de la distanță, astfel încât să se evite orice infectare a personalului medical sau auxiliar din Spitalul „Dr. Cornel Igna”.
 
Consider că aceste pregătiri și măsuri sunt o dovadă clară de profesionalism și management sustenabil a domnului Adrian Antal, managerul unității medicale din Municipiul nostru.
Precizăm, încă odată că, la nivelul Municipiului Câmpia Turzii nu există niciun caz confirmat și nicio suspiciune de infecție cu Coronavirus.
 

Comentarii

- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,787FansLike
562FollowersFollow
356SubscribersSubscribe

Citește

- Advertisement -

Ultimele știri

- Advertisement -

Comentarii