web analytics
Home Știri din Câmpia Turzii Lista angajaților „cu carnet de partid” de la Compania de Salubritate

Lista angajaților „cu carnet de partid” de la Compania de Salubritate

- Publicitate -

În cadrul ședinței ordinare de consiliu local, care va avea loc joi, 30 august, cu începere de la ora 13:00, la Câmpia Turzii, forul deliberativ local va discuta chestiunea tarifelor practicate de Compania de Salubritate din Câmpia Turzii.

În acest context, site-ul de știri TurdaNews.net a realizat un articol în care se precizează că: „Există voci care susțin că organigrama societății din Câmpia Turzii este supraîncărcată, mulți angajați fiind din rândul celor ”cu carnet de partid”.”

Așadar, RefleqtMedia a luat „la purecat” angajații Companiei de Salubritate, pentru a vedea care are încrengături politice și care nu.

Începem, așadar, cu directorul general, Cristian Paul Câmpean. Deși n-a fost niciodată membru al vreunui partid politic, acesta este acuzat de contestatari de faptul că ar fi ținut în funcție grație statutului mamei sale, consilierul local, Mariana Câmpean, care este membră al PPU-SL.

Realitatea, însă, este total diferită. Cristi Câmpean este, de departe, cel mai bun manager pe care l-a avut Compania de Salubritate, de la înființare – 2009 și până acum. În doi ani de mandat, Câmpean a reușit performanța de a redresa economic societatea, după ce fostul director – Lucian Șandru, o lăsase într-o gaură economică atât de mare încât se luase în calcul insolvența. Deci politicul este un factor nul pentru Cristi Câmpean.

Alin Vâsâi – juristul Companiei de Salubritate este și consilier local, fiind un vechi membru al fostei gărzi democrat-liberale. Cu toate că este fost PDL-ist și actual PNL-ist, Văsâi nu numai că nu a apelat „la antenele politice” pentru a răzbi la Salubritate, însă datorită fermei agricole pe care a moștenit-o de la regretatul său tată, slujba de la Compania de Salubritate este mai mult o activitate din pasiune, decât o necesitate, pentru Alin Văsâi – iarăși factorul politic pică.

Daniela Antal – economistă, soția directorului de la Spitalul „Dr. Cornel Igna”, Adrian Antal. Deși Dana Antal nu este membră PNL, legăturile soțului său cu fostul PDL și acum cu PNL o plasează în gura lumii drept o beneficiară a funcțiilor date pe criterii politice. Defapt, Dana Antal a câștigat concursul pentru postul său încă din 2009, când soțul ei nu avea nicio funcție, nici în PDL și nici în alt context. Ulterior, Adi Antal a devenit președinte al Consiliului de Administrație al Companiei de Salubritate (Pe atunci SLCIAS), însă „argumentul politic” cade în chestiunea Danei Antal, care a fost economistă la Compania de Salubritate și în perioada în care soțul ei făcea parte din opoziție.

Andreea Macra – sora lui Avram Gal, Andreea a făcut „de voie, de nevoie” parte din mai multe facțiuni politice. Chiar și acum face parte din Biroul Politic ALDE Câmpia Turzii. A fost cooptată în Compania de Salubritate în momentul în care fratele ei era șef la conservatori, iar Lucian Șandru, fostul director general, era membru al PC-ului. Considerăm că dacă Andreea nu-și demonstra abilitățile profesionale, odată cu trecerea fratelui său în opoziție, aceasta și-ar fi pierdut funcția – or nu s-a întâmplat așa.

Oana Chiper – angajată a serviciului de contabilitate, Oana Chiper este soția fostului membru PDL și PMP, Doru Chiper. Acum, Doru Chiper nu mai are statut politic, iar Oana n-a fost niciodată membră de partid – deci și aici cade „argumentul politic”.

Dani Sonica – a fost membru al PC, este membru ALDE, este un apropiat al lui Avram Gal, Avram Gal este în opoziție, Dani Sonica n-a fost dat afară – argumentul politic cade și-n acest caz.

Iată, deci, pe cei mai reprezentativi oameni cu trecut sau prezent politic, din angrenajul Companiei de Salubritate. La niciunul nu ține teoria potrivit căreia s-ar afla pe funcție grație carnetului de partid, iar asta datorită faptului că, odată cu debutul lui Cristian Câmpean în funcția de director general al Companiei de Salubritate argumentul politic a murit. Practic, societatea n-a mai angajat PE NIMENI, și a disponibilizat mai mulți angajați, pentru a deveni eficientă. Desigur, dacă am fi analizat această organigramă în trecuturile societății, poate că altfel ar fi stat situația.

Pe de altă parte, trebuie reținut faptul că niciun membru al PNL care lucrează la Compania de Salubritate nu a fost angajat decând este Dorin Lojigan primar – un alt contraargument pentru teoria carnetului de partid.

Cât privește tarifele practicate de Compania de Salubritate, lucrurile sunt simple: acestea nu au fost actualizate din 2012 – adică de 6 ani, în contextul în care inflația, vis-a-vis de 2012, este semnificativ mai mare, în condițiile în care tarifele la carburanți sunt mai mari și în condițiile în care gunoaiele din Câmpia Turzii sunt transportate la 140 km distanță, la Odorheiul Secuiesc.

Comentarii

- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,700FansLike
540FollowersFollow
400FollowersFollow
328SubscribersSubscribe

Citește

- Advertisement -

Ultimele știri

- Advertisement -

Comentarii