web analytics
Home Știri din Câmpia Turzii Liceul Teoretic "Pavel Dan" Despre proiecte școlare europene la ... Roma

Liceul Teoretic “Pavel Dan” Despre proiecte școlare europene la … Roma

- Publicitate -

În perioada 11 noiembrie -15 noiembrie, 2019, profesori ai Liceului Teoretic „Pavel Dan”, Giurgiu Daniela, Chicinaș Mihaela și Ceclan Aurora, au participat la prima activitate de mobilitate transnațională din cadrul proiectului Erasmus+ KA1, intitulat ”Feel FREE- For a Revival of the Educational Environment”. Activitățile proiectului se desfășoară în perioada septembrie 2019- iunie 2021 iar grantul obținut susține participarea a 15 cadre didactice ale școlii la programe de formare oferite de furnizori din spațiul european.


Scopul proiectului vizează formarea de resursă umană necesară promovării în instituție a unui învățământ modern, menit sa dea comunității generații de tineri instruiți, pregătiți pentru societatea mileniului III prin: promovarea și utilizarea sistematică a metodelor şi tehnicilor active; încurajarea inovației didactice sprijinită pe elementele specifice noilor tehnologii; practicarea de modele şi stiluri eficiente de învățare care să le dezvolte elevilor gândirea critică și abilitatea de a aplica cunoștințele studiate în contexte practice.


Primul curs la care au participat cele trei cadre didactice anterior menționate, s-a desfășurat în Italia, Roma și s-a intitulat „Dezvoltarea școlilor europene: planificarea și managementul Proiectelor Erasmus +”. A fost un curs destinat profesorilor interesați de dezvoltarea abilităților specifice scrierii, derulării și implementării cu succes a unor proiecte europene.
Orele petrecute la activitățile cursului au presupus parcurgerea, în cadrul unor ateliere de lucru interactive, a tuturor pașilor necesari implementării în Proiecte Erasmus + și / sau eTwinning, de la scriere de proiect, căutare de parteneri, organizare de activități de succes, coordonare, până la aspecte legate de buget, administrare financiară și tehnică. Împreună cu echipe de profesori din Portugalia, Spania și Irlanda, cadrele didactice au fost ghidate spre a cunoaște elementele cheie ale construirii unui proiect viabil, valoros și sustenabil, care să aibă ca principali beneficiari elevii școlilor implicate. Pe parcursul training-ului, s-a insistat de asemenea asupra aspectelor legate de tipurile de proiecte Erasmus, durata minimă și maximă de derulare, numărul de participanți, link-uri care duc la informații despre proiecte și posibili parteneri.
Coordonator proiect,prof. Diana Maria Gocan

Comentarii

- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,700FansLike
540FollowersFollow
400FollowersFollow
328SubscribersSubscribe

Citește

- Advertisement -

Ultimele știri

- Advertisement -

Comentarii