fbpx
HomeȘtiri din Câmpia TurziiEXCLUSIV: Câmpia Turzii SUB INVAZIE de omizi
spot_img
spot_img

EXCLUSIV: Câmpia Turzii SUB INVAZIE de omizi

spot_img
- Publicitate -
spot_img

În timp ce alte primării au remis încă de la începutul lunii o avertizare fito-sanitară cu privire la invazia omidei păroase a dudului, la Câmpia Turzii se tace și se face.

În aceste condiții, un cititor RefleqtMedia ne-a trimis o serie de fotografii cu arbori care sunt afectați de această invazie lăsată să se propagă.

Potrivit literaturii de specialitate „Plante atacate si daune provocate de omida paroasa a dudului:
Molia alba a dudului ataca o gama larga de arbori forestieri si fructiferi, dar nu si de conifere.
In Europa, larvele perforeaza rapid frunzele de la specii forestiere si pomicole. In Europa de Est, plantatile de dud si pe scara larga artarul sunt considerate a fi atacate in special. Experimentele au aratat ca larvele de stadiul al saselea al moliei pot consuma o medie zilnica de 435 mm² de frunze proaspete de Fraxinus, in timp ce a stadiul al 7-lea al larvei o medie de 814 mm² .

Obiceiul lor colonial (cuiburi de matase anexand frunze) este deosebit de daunator pentru copaci solitari. Molia de dud a fost obiectul de mare ingrijorare in anii 1950 și 1960, dar specia este acum controlata in Europa, nu mai este raspandita in numar atat de mare si doar la nivel local apar infestari.
omida paroasa a dudului

Combatere a omidei paroase a dudului – Se recomanda omizitul, prin taierea cuiburilor de omizi, care apoi se ard. Se aplica frecvent tratamente de combatere a daunatorului, atat in zonele forestiere, bazinele pomicole, cat si in centrele urbane. Produsele folosite sunt Insecticid Aqua K-Othrine (2%), Insecticid Karate Zeon (2 ml in 5 l apa), Insecticid Fastac (2 ml in 5 l apa).” – sursa: fitomag.ro

Contactat de RefleqtMedia, primarul municipiului, Dorin Lojigan, a precizat că a fost efectuată o operațiune de stârpire a omizilor din oraș și că această operațiune va continua până la stârpirea definitivă a omizilor.

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,851FansLike
562FollowersFollow
356SubscribersSubscribe

Citește

- Advertisement -

Ultimele știri

- Advertisement -

Comentarii

%d bloggers like this: