fbpx
HomeȘtiri din Câmpia TurziiDorin Lojigan: „Eroii nu au vârstă, nu au uniformă și din păcate...
spot_img
spot_img

Dorin Lojigan: „Eroii nu au vârstă, nu au uniformă și din păcate unii nu au nume”

spot_img
- Publicitate -
spot_img

Discursul domnului primar, Dorin Nicolae Lojigan, cu ocazia Înalțării Domnului şi a Zilei Eroilor Neamului:

„Ziua Eroilor reprezintă o dată importantă în conștiința noastră, care ne definește ca națiune și comunitate locală.

România este prima țară care printr-un decret-lege din 1920 a asociat comemorarea eroilor români și străini cu praznicul înălțării domnului.

Ulterior, prin legea 379/2003 privind regimul mormintelor şi operelor comemorative de război, sărbătoarea Înălţării Domnului Iisus Hristos a fost proclamată Ziua Eroilor, ca sărbătoare naţională a poporului român.

Astfel, în această zi sunt pomeniți toți cei care prin suferința și prin jertfa lor , din toate timpurile și locurile, au consacrat idealurile de unitate, libertate și demnitate ale poporului român, ale creștinătății și ale europei.

Asocierea dintre jertfa mântuitoare a lui Iisus Hristos și ofranda de sânge depusă pe altarul idealurilor poporului român conferă sacralitate momentului și îmbogățește valoarea lui simbolică a acestei zile în conștiința contemporanilor nostri.

Sunetul clopotelor pe care le-am auzit este glasul sfâșietor, dar plin de biruință al celor care de-a lungul vremii ne-au asigurat cu prețul vietii lor seninătatea zilelor noastre.

Eroii nu au vârstă, nu au uniformă și din păcate unii nu au nume. În schimb, noi avem datoria de a-i comemora, de a le aduce onorul și de a-i pomeni în rugăciunile noastre pentru liniștea sufletului lor.

Cunoscuți sau necunoscuți, toți eroii trebuie să primească prinosul nostru de recunoștință.

Indiferent de locul de unde au pornit, indiferent de locul unde au ajuns, dincolo de tot și toate noi depunem azi simbolul mulțumirii noastre pentru sacrificiul lor.

În calitate de primar al municipiului Câmpia Turzii și în numele concetățenilor nostri ne exprimăm azi, ca și în alte dăți, profunda noastră recunoștință și prețuire pentru toți cei care și-au îndeplinit cu prețul vieții, în toate timpurile și ori de câte ori a fost nevoie, misiunea pe care țara le-a încredințat-o.”

Primar,
Dorin Nicolae Lojigan

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,851FansLike
562FollowersFollow
356SubscribersSubscribe

Citește

- Advertisement -

Ultimele știri

- Advertisement -

Comentarii

%d bloggers like this: