fbpx
HomeȘtiri din Câmpia TurziiDorin Lojigan: „Pentru că memoria șarjelor din Laminorul 2 nu va muri...
spot_img
spot_img

Dorin Lojigan: „Pentru că memoria șarjelor din Laminorul 2 nu va muri niciodată…”

spot_img
- Publicitate -
spot_img

Primarul municipiului Câmpia Turzii, Dorin Nicolae LOJIGAN, a publicat pe contul personal de facebook un videoclip conținând ultima zi de muncă din Laminorul 2, secție a fostului Combinat Metalurgic Câmpia Turzii.

Dincolo de impactul vizual major pe care imaginile prezentate de primar l-au avut asupra privitorilor, clipul a fost însoțit și de un text grăitor, pe care vi-l redăm în totalitate.

„Pentru că memoria șarjelor din Laminorul 2 nu va muri niciodată…

Deși Combinatul Metalurgic în care mulți dintre noi am trudit ani de-a rândul s-a transformat în nimic altceva decât o ruină, care provoacă tristețe în sufletele noastre, există lucruri pe care nici interesele politice, nici vremurile în schimbare nu le vom omorî niciodată – acestea sunt amintirile.

Zilele acestea am reușit să obțin un filmuleț cu ultima zi de lucru din secția Laminorul 2, din Combinat, chiar înainte de închiderea lui de către conducerea rusă.

Întâmplarea face că oamenii care apar în filmuleț sunt chiar cei din schimbul alături de care am lucrat câțiva ani buni. Clipul are o valoare istorică și emoțională, deoarece este una dintre puținele filmări existente din acele vremuri.

Vă prezint, așadar, o parte din el, pentru ca voi – cei care ați lucrat în combinat – să vă aduceți aminte de acele vremuri, de canvalț, ajustaj, împingător, valt, role, hașcă, foștrec, cățăi, rină, ablez sau volantă. Iar voi, cei tineri, veți avea prilejul de a vedea în ce condiții și-au câștigat pâinea părinții și bunicii voștri.

Aștept să citesc impresiile și comentariile voastre!

Amintirile rămân, indiferent de ani și bani!”, a scris Dorin Lojigan.

Clipurile și fotografiile reprezentând momente din viața Combinatului Metalurgic au strâns și vor strânge mereu emoții și amintiri în sufletele și mințile celor care, în vremuri demult apuse, și-au câștigat pâinea cea de toate zilele în iadul metalului topit.

Impactul filmării prezentate de primar reiese din numărul imens de vizualizări, peste 11 mii, atins în doar 12 ore de „emisie”, dar și în cele peste 270 de distribuiri.

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,851FansLike
562FollowersFollow
356SubscribersSubscribe

Citește

- Advertisement -

Ultimele știri

- Advertisement -

Comentarii

%d bloggers like this: