web analytics
Home Știri din Câmpia Turzii Comunicat de presă: Compartimentul de Primiri Urgențe Câmpia Turzii - un deziderat...

Comunicat de presă: Compartimentul de Primiri Urgențe Câmpia Turzii – un deziderat absolut necesar pentru o comunitate emergentă

- Publicitate -
În condițiile unei societăți în continuă dezvoltare, care va deveni oraș-NATO într-un timp mai scurt decât preconizează multă lume, importanța unui Compartiment de Primiri Urgențe la Câmpia Turzii reprezintă un deziderat extrem de important, care poate face diferența – la propriu, între viață și moarte.
 
Pornind de la această premisă, în anul 2012, după alegerile prezidențiale, în calitate de președinte ALDE Câmpia Turzii, am pornit o serie de discuții cu managerul de atunci al Spitalului „Dr. Cornel Igna”, Tiberiu Vedean, având scopul clar de a crea – la Câmpia Turzii – un Compartiment de Primiri Urgențe.
 
Ulterior, în momentul în care am devenit viceprimar, după mai multe discuții purtate cu alți aleși locali din Transilvania, luând ca reper un proiect dezvoltat la Vișeul de Sus, am pornit discuții, cu partenerii din administrația locală, dar și cu reprezentanții Ministerului Sănătății, pentru edificarea unui spital integrat nou, ridicat „de la firul ierbii” la Câmpia Turzii.
 
Fluctuațiile politice de la cârma Câmpiei Turzii, din ALDE și din fruntea Guvernului, care au avut loc în 2015 – 2016 sunt binecunoscute, astfel că proiectul spitalului integrat, ridicat pe fonduri guvernamentale, la Câmpia Turzii a rămas doar un deziderat propriu – unul foarte fezabil, așa cum s-a demonstrat la Vișeul de Sus și unul care avea șansa de a beneficia de susținerea financiară de la Ministerul Sănătății.
 
Revenind la Compartimentul de Primiri Urgențe, atât în perioada în care am fost viceprimar, cât și anterior acestei perioade, am purtat nenumărate discuții cu domnul Raed Arafat, care și-a manifestat îngrijorarea vis-a-vis de numărul persoanelor abilitate să ofere asistență medicală de urgență la Câmpia Turzii.
 
Am gândit, așadar, un plan de recalificare a medicilor de familie, pentru ca aceștia să devină medici urgentiști și astfel să nu există o concurență de personal între Câmpia Turzii și Turda.
 
După cum se vede, devreme ce nu am mai făcut parte din executivul local, mi-a fost imposibil să aplic acest plan, iar Compartimentul de Primiri Urgențe, PROMIS inclusiv de administrația actuală, a rămas o speranță frumoasă, dar fără șanse de reușite în prezent.
 
DIn informațiile pe care le dețin, profitând de conjunctura politică favorabilă, primarul actual exercită presiuni majore asupra DSU pentru avizarea acelui CPU, fără un plan REAL de aplicare și edificare a sa. Sper ca acele presiuni să funcționeze și avizul pentru CPU să fie emis, astfel încât, după adjudecarea victoriei în alegerile locale din iunie să îmi fie mult mai ușor, mie și executivului viitor, să realizăm ceea ce ne-am propus:
 
Un spital integrat NOU
-Compartiment de Primiri Urgențe
-Heliport (proiect discutat cu domnul Raed Arafat încă din 2015)
-Dotare completă a spitalului cu aparatură medicală de ULTIMĂ GENERAȚIE!
 
A venit momentul ideilor, a progresului și a dezvoltării – de ajuns cu scuzele „că nu se vrea, că nu se poate!”. Eu VREAU, POT ȘI VOI REUȘI, în beneficiul și spre dezvoltarea Câmpiei Turzii.
 
 
Semnează, 
Avram Marius Gal
Președinte ALDE Câmpia Turzii

Comentarii

- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,700FansLike
540FollowersFollow
400FollowersFollow
328SubscribersSubscribe

Citește

- Advertisement -

Ultimele știri

- Advertisement -

Comentarii