web analytics
Home Știri din Câmpia Turzii COLEGIUL TEHNIC ,, VICTOR UNGUREANU’’ DIN CÂMPIA TURZII- ŞCOALĂ AMBASADOR A PARLAMENTULUI...

COLEGIUL TEHNIC ,, VICTOR UNGUREANU’’ DIN CÂMPIA TURZII- ŞCOALĂ AMBASADOR A PARLAMENTULUI EUROPEAN

- Publicitate -

Programul educativ ,,Școli-Ambasador ale Parlamentului European”, EPAS ediţia 2017-2018 dedicat elevilor din învățământul liceal de toate tipurile, inițiat de Parlamentul European, se desfășoară, începând din anul 2017, în toate statele membre ale Uniunii Europene.

Programul urmărește îmbunătățirea cunoștințele despre Europa și democrația parlamentară europeană în rândul tinerilor. Elevii și profesorii sunt familiarizați cu posibilitățile pe care cetățenia europeană le oferă, precum și cu rolul pe care Parlamentul European îl joacă în procesul decizional european.

Biroul de Informare al Parlamentului European a selectat, în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale, în urma lansării apelului de înscriere, câte două școli din județele: Arad, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brașov, Caraș-Severin, Cluj, Harghita, Mehedinți, Olt, Suceava și Vaslui și 3 școli din București, care să participe la cea de a doua ediție a programului ,,Școli-ambasador ale Parlamentului European, în România. Judeţul Cluj a fost reprezentat de Colegiul Tehnic ,, Victor Ungureanu’’ din Câmpia Turzii şi Colegiul de Muzică ,,Sigismund Toduţă’’ Cluj Napoca.

La sfârșitul primului an de proiect EPAS, Colegiul Tehnic ,,Victor Ungureanu’’ a fost recompensat cu titlul de ”Școală – Ambasador a Parlamentului European”, obţinând 105 puncte, clasându-se astfel pe locul 9. Festivităţile au avut loc, vineri, 21 septembrie 2018, la Biroul de Legătura al României cu Parlamentul European. O mare bucurie şi o mare onoare pentru echipa formată din cei 15 elevi, ambasadori juniori, coordonaţi de cei 5 profesori ambasadori seniori: prof. Maria-Cristina Şopterean (coordonator proiect), bibl.doc. Cristina Goia, prof. Mihaela Sebeni, prof.dr. Denisa Legenda, prof. Monica Trif.

Suntem onorați și fericiți că am fost parte a acestui program educativ ce a adus în prim plan spiritul și valorile europene. Mulţumim pentru sprijin conducerii şcolii, cadrelor didactice şi elevilor și nu în ultimul rând, domnului europarlamentar, Daniel Buda pentru lecția despre democrație și valorile ei din decembrie 2017.

Felicitări întregii familii EPAS!

Comentarii

- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,795FansLike
562FollowersFollow
356SubscribersSubscribe

Citește

- Advertisement -

Ultimele știri

- Advertisement -

Comentarii