web analytics
Home Știri din Câmpia Turzii Ce rol ar avea sticlele de plastic in asfaltarea strazilor din Turda...

Ce rol ar avea sticlele de plastic in asfaltarea strazilor din Turda si Campia Turzii?

- Publicitate -

Avand in vedere costurile necesare unei asfaltari, dar si durabilitatea redusa a lucrarilot, ar putea asfaltatorii din Turda si Campia Turzii sa aplice o metoda distincta de reparare a strazilor?

„KWS Infra”, cea mai mare companie de construcții rutiere din Olanda și specialiștii firmei „VolkerWessels” vor începe în curând primul proiect din lume de creare a autostrăzilor din plastic.

Drumurile din materiale sintetice reciclate vor apărea inițial în Rotterdam. Autoritățile orașului au acceptat deja acest proiect. În prezent autorii lui caută parteneri pentru efectuarea lucrărilor.

Practic intreaga procedura se bazeaza pe reciclarea peturilor de plastic si transformarea lor intr-o varianta mai ieftina si mai elastica de asfalt.

Întemeietorii proiectului afirmă că drumurile „veșnice” nu vor avea multe dintre neajunsurile învelișului tradițional. Ele vor deveni mai rezistente la abraziune și schimbările de temperatură — chiar și decât cel mai modern asfalt. Este important și faptul că noile autostrăzi vor contribui la curățarea oceanului planetar de marile cantități de gunoi adunate în el. De fapt, plasticul pentru construcția drumurilor va fi prelucrat anume din deșeurile pescuite de acolo.

Comentarii

- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,700FansLike
540FollowersFollow
400FollowersFollow
328SubscribersSubscribe

Citește

- Advertisement -

Ultimele știri

- Advertisement -

Comentarii