web analytics
Home Știri din Câmpia Turzii Câmpia Turzii așteaptă Crăciunul pe acordurile bas-baritonului de talie mondială, ZOLTAN NAGY

Câmpia Turzii așteaptă Crăciunul pe acordurile bas-baritonului de talie mondială, ZOLTAN NAGY

- Publicitate -

Concertul Extraordinar de Crăciun – eveniment de marcă în Municipiul Câmpia Turzii, organizat marți,17 decembrie 2019, îl va avea ca invitat special pe Zoltan Nagy, bas-bariton de talie internațională.

Astfel, publicul iubitor de muzică cultă din Câmpia Turzii va avea prilejul extraordinar de a-l asculta pe Zoltan Nagy într-o interpretare de excepție.

Este pentru a treia oară când talentatul și fermecătorul solist, de talie internațională, concertează la Câmpia Turzii, iar concertul din 17 decembrie 2019 a fost posibil grație Rotary Club Câmpia Turzii, în parteneriat cu Primăria Municipiului Câmpia Turzii.

Zoltan Nagy și-a început cariera internațională fiind cel mai tânăr membru în ansamblul Operei de Stat din Viena. Recunoscut de criticii de operă pentru atuurile sale atât în rolurile dramatice cât și în cele comice, este invitat în mod regulat să interpreteze roluri în multe dintre cele mai importante case de operă din Europa, și nu numai.

Cel mai solicitat rol al lui Zoltan a fost Escamillo (Carmen), rol pe care l-a interpretat în peste 12 producții în teatre precum Bilbao (ABAO), Teatro Massimo di Palermo, Teatro Grande di Brescia, Teatro Ponchielli di Cremona, Teatro Sociale di Como, RTE Orchestra în Dublin, Opera Națională Română București și Cluj, Marea Operă Shaanxi din China, Teatrul de Stat din Nürnberg, printre altele.

Zoltan Nagy este, la 35 de ani, unul dintre cei mai apreciaţi artişti lirici români, la nivel mondial.Teatrul Bolshoi din Moscova, Opera din Hamburg, Filarmonica din Singapore, Orchestra Naţională a Taiwanului, Opera Bilbao, Opera de Nice, Onassis Atena, Opera de Stat din Budapesta sunt doar câteva dintre scenele cucerite de tânărul bas-bariton.

Vocea şi maniera sa specială de interpretare au fost deseori remarcate de critica internaţională de specialitate.

În anul 2005, Zoltan Nagy a fost printre cei 11 laureați ai premiilor Haricleea Darclee, iar actualmente anvergura sa o depășește chiar și pe cea a regretatului, Ludovic Spiess.

Acestea sunt doar o parte dintre motivele pentru care nu trebuie să ratați Concertul extraordinar de Crăciun pe care bas-baritonul Zoltan Nagy îl va susține în Sala de Spectacole „Mircea Mihășan” a Palatului Cultural „Ionel Floașiu” Câmpia Turzii, în 17 decembrie 2019, de la ora 18:30.

În aceeași zi, Zoltan Nagy va primi distincția de „Cetățean de Onoare” al Municipiului Câmpia Turzii.

În prag de sărbători, toți iubitorii muzicii culte vor avea parte de un eveniment de înaltă ținută!

Accesul la concert este liber!

Direcția Relații cu Comunitatea

Comentarii

- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,700FansLike
540FollowersFollow
400FollowersFollow
328SubscribersSubscribe

Citește

- Advertisement -

Ultimele știri

- Advertisement -

Comentarii