fbpx
HomeȘtiri din Câmpia TurziiCampia Turzii a ajuns pe harta internationala a cruzimii fata de animale
spot_img
spot_img

Campia Turzii a ajuns pe harta internationala a cruzimii fata de animale

spot_img
- Publicitate -
spot_img

O asociatie germana, denumita Animals Angels, a realizat un raport cu privire la conditiile in care sunt pastrati si sacrificati mieii de paste, in Targul de Animale vii din Campia Turzii.

In conformitate cu studiul efectuat de germani, se incalca prevederi si norme europene privind siguranta si bunastarea animalelor.

Potrivit informatiilor de pe site-ul organizatiei, aceasta se ocupa cu investigatii si anchete privind animalele din mai multe tari ale lumii, printre care Camerun sau Qatar.

Contactati de RefleqtMedia, reprezentantii Primariei Campia Turzii contesta raportul asociatiei.

” Da – am primit raportul intocmit de asociatia germana, insa nu consideram ca s-au incalcat norme si prevederi legale din urmatoarele considerente: punctul de sacrificare a mieilor a fost amenajat in baza unei autorizatii sanitar-veterinare temporare remisa in perioada premergatoare sarbatorilor pascale, de catre DSVSA Cluj. Pentru respectarea normelor privind conditiile de bunastare in momentul taierii, s-a achizitionat un pistol de asomare. Totodata, punctul de sacrificare este dotat cu un tarc in care animalele care urmeaza a fi sacrificate se misca libere nefiind legate sau imobilizate. In conformitate cu legislatia in vigoare (Ordinul ANSVSA 67/2012) animalele care sunt aduse de la o distanta mai mica de 50 km pot fi transportate in mijloace de transport proprii ale fiecarui crescator in parte. Cu alte cuvinte, raportul nu prezinta informatii reale, ci prezumtii ale celor care l-au redactat.”, a declarat Dorin Lojigan.

Raportul oficial poate fi vazut mai jos

2018_04_04_EXT_RO_Slaughter_point_in_Campia Turzii_SM.02.03.2018 (003)

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,851FansLike
562FollowersFollow
356SubscribersSubscribe

Citește

- Advertisement -

Ultimele știri

- Advertisement -

Comentarii

%d bloggers like this: