web analytics
Home Știri din Câmpia Turzii Alianța Vestului? Mai degrabă a „s-o crezi tu - lui”

Alianța Vestului? Mai degrabă a „s-o crezi tu – lui”

- Publicitate -

În octombrie 2018, primarii din Oradea, Arad, Timișoara și Cluj Napoca, adică Ilie Bolojan, Gheorghe Falcă, Nicolae Robu și Emil Boc puneau bazele „Patrulateralei Vestului”, care ulterior a devenit „Alianța Vestului”, adică o super-entitate cu scopul precis de a atrage fonduri direct de la Bruxelles. Imediat după demersul lor, primarul din Câmpia Turzii, Dorin Lojigan și-a anunțat intenția de a adera la Alianță.

Vremea a trecut și Alianța Vestului a rămas doar o adunare interesantă între patru primar, care au făcut vâlvă, la un moment dat.

Pe site-ul aliantavestului.ro ultimul comunicat de presă datează din decembrie 2018, adică de aproape un an.

Devreme ce Câmpia Turzii chiar a depus o solicitare de aderare la Alianța Vestului, i-am adresat o întrebare primarului, Dorin Lojigan, pe acest subiect.

„Nu am mai primit niciun răspuns de la Alianță, dar nici noi nu am insistat, având alte obiective. Vom mai trimite o adresă către entitate, să vedem ce răspuns vom primi.”, a spus Lojigan.

Revenind la Alianță, aceasta nu are nici măcar personalitate juridică, dar are sediul la Timișoara.

„Momentan, reprezentanţii AVE lucrează la constituirea juridică şi încă nu au întocmit proiecte pe care să le implementeze, însă au stabilit ca primarul Timişoarei să fie primul preşedinte al Alianţei.”, scria Digi24.ro în luna martie.

Dacă nu se va concretiza, Alianța Vestului va deveni o altă mare „intenție” care a produs valuri, dar n-a ajuns nicăieri, iar problema este că dacă vor să solicite fonduri în exercițiul financiar 2021-2026, primarii din Alianță ar trebui să grăbească procedura de constituire juridică.

Comentarii

- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,700FansLike
540FollowersFollow
400FollowersFollow
328SubscribersSubscribe

Citește

- Advertisement -

Ultimele știri

- Advertisement -

Comentarii