fbpx
HomeȘtiri din Câmpia TurziiAdrian Mischian vorbește despre politica grătarului și a ceaunului
spot_img
spot_img

Adrian Mischian vorbește despre politica grătarului și a ceaunului

spot_img
- Publicitate -
spot_img

După ședința de consiliu de îndată, organizată miercuri, 20 iunie, la Câmpia Turzii, în care consilierii locali au votat modificarea unui proiect de hotărâre aprobat încă din 27 aprilie, consilierul local PMP, Adrian Mischian, a avut o ieșire virulentă pe facebook.

„Joi(era, defapt, miercuri … de-a dreptul, miercuri), 20.06.2018, o noua sedinta extraordinara a Consiliului Local Campia Turzii, organizata, conform obiceiului, “pe repede inainte”. Au fost doua puncte pe ordinea de zi, legate de accesarea de fonduri europene, un proiect legat de modernizarea infrastructurii de transport local in Campia Turzii, celalalt privind modernizarea zonei “ Trei lacuri”.

In ceea ce priveste primul proiect, lucrurile sunt destul de clare, din pacate sansele de a se obtine finantarea sunt aproape nule, fondurile fiind deja epuizate. Se asteapta redistribuirea catre ADR Nord-Vest a sumelor neconsumate de catre alte regiuni de dezvoltare, putin probabil acest lucru. Am semnalat la momentul depunerii proiectului ca, acesta s-a depus cu multa intarziere, regula aplicata fiind “primul venit, primul servit”, sansele de obtinere a finantarii fiind foarte mici din start. Ca si comparatie, UAT Turda, care a depus mult mai repede cererea de finantare, deja a semnat contractul de finantare, in timp ce Campia Turzii, este tot la faza de completare a documentatiei. Lipsa evidenta de profesionalism, din partea executivului din Campia Turzii.

Al doilea proiect– modernizarea zonei “Trei Lacuri”, se poate inscrie in TOP 3 a proiectelor “memorabile” aprobate de consiliu local in acest mandat, cu sprijinul nemarginit al consilierilor PNL-PPUSL-UDMR. Se pare ca zona “Trei lacuri”a devenit un fel de “Mecca ” pentru cei care guverneaza Campia Turzii. Pe langa faptul ca, ideea in sine de modernizare a zonei nu este una viabila din punctul meu de vedere, implementarea proiectului implica cheltuieli uriase pentru Campia Turzii, respectiv 8.300.000 lei. Adica partea de finantare ce trebuie suportata de CL Campia Turzii este de 83 miliarde lei vechi (!!!), cam cat se aloca pentru salubrizarea localitatii in 8 ani si cam de 3 ori mai mult de cat a costat construirea actualului sediu al politiei. Repet suma, nu e o greseala, 83 miliarde lei vechi, aproape 20% din tot bugetul pe un an al Campiei Turzii. Brusc “marea asfaltare”, “reindustrializarea”, modernizarea institutiilor de invatamant, a spitalului, au trecut pe plan secund, prioritare devenind amenajarea pe sume imense din bani publici, de pontoane de pescuit, cumpararea de hidrobiciclete si amenajarea unui muzeu a pestelui, de parca am fi o localitate din delta sau de la malul marii. Cand, personal, am solicitat in consiliu, majorarea sumelor alocate pentru burse la elevi, nu s-au gasit fonduri, cand am ridicat problema rascumpararii parcului din incinta Colegiului Victor Ungurean, iar nu s-au gasit bani.

Ciudata politica actualului primar si a coalitiei PNL-PPUSL-UDMR, “o politica a gratarului si a ceaunului”, ce se dovedeste a fi extrem de costisitoare pentru localitatea noastra.”, a scris Mischian.

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,851FansLike
562FollowersFollow
356SubscribersSubscribe

Citește

- Advertisement -

Ultimele știri

- Advertisement -

Comentarii

%d bloggers like this: