fbpx
HomeȘtiri din Câmpia TurziiA fost găsit misterul peștilor vânduți la Turda și Câmpia Turzii
spot_img
spot_img

A fost găsit misterul peștilor vânduți la Turda și Câmpia Turzii

spot_img
- Publicitate -
spot_img

De mai bine de două săptămâni, atât în Turda, cât și la Câmpia Turzii persoane necunoscute vindeau pește persoanelor, fără să se cunoască proveniența peștilor.

Ba mai mult, gurile rele au început să arunce în spațiul public ideea conform căreia peștele ar fi provenit din Complexul „La Trei Lacuri”.

Ei bine astăzi a fost descoperit misterul peștilor vânduți în cele două orașe.

„Polițiștii au depistat patru persoane în timp ce transportau pește pentru care nu au putut prezenta documente de proveniență.

Au fost găsite și ridicate aproape 200 de kilograme de pește, plasă de tip monofilament, o barcă pneumatică, vâsle din aluminiu și o pompă. Totodată, a fost indisponibilizat și autovehiculul cu care se efectua transportul acestor bunuri.

La data de 1/2 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică, împreună cu polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Gherla și în colaborare cu inspectori piscicoli din cadrul Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură, au acționat pentru prevenirea și combaterea faptelor ilicite în domeniul pescuitului și acvaculturii.

Astfel, în jurul orei 00:40, pe DJ 161J, pe raza comunei Geaca, în zona lacului Roșieni, a fost oprită o autoutilitară pentru control.

În urma controlului efectuat, s-a stabilit că patru persoane, din localitățile Sărmașu, Geaca, Sucutard și Petea, transportau 191 de kilograme de pește din speciile caras, crap și șalău, fără documente legale de proveniență,.

Conform verificărilor efectuate, peștele ar fi fost sustras din iazul piscicol Roșieni, fiind folosite unelte de pescuit interzise, respectiv plasă monofilament.

Cele 191 kilograme de pește au fost ridicate de către polițiști, pestele fiind restituit proprietarului amenajării piscicole. Au fost ridicate și alte bunuri, precum plasă de tip monofilament în lungime de circa 3 km, o barcă pneumatică, 2 vâsle din aluminiu și o pompă manuală. De asemenea, autoutilitara a fost indisponibilizată.

În urma probatoriului administrat, doi bărbați, de 30 și 34 de ani, din Petea și Sucutard, au fost reținuți pentru 24 de ore.
Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat, deținere și transport de pește fără documente legale și deținerea de obiecte de pescuit interzise de lege. ”, transmite IPJ Cluj.

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,851FansLike
562FollowersFollow
356SubscribersSubscribe

Citește

- Advertisement -

Ultimele știri

- Advertisement -

Comentarii

%d bloggers like this: