web analytics
Home Știri din Câmpia Turzii 30 de ani de la moartea eroului de la Câmpia Turzii care...

30 de ani de la moartea eroului de la Câmpia Turzii care dă numele unei străzi!

- Publicitate -

În dimineaţa de 23 decembrie 1989, 34 de militari în termen de la Cîmpina, chemaţi să apere de terorişti aeroportul de la Otopeni, au fost ciuruiţi dintr-o gravă confuzie a autorităţilor militare de atunci.

Printre cei 34 de militari care și-au pierdut viața în acea tragică zi se număra și Dorin Petru Matiș, din Câmpia Turzii.

La acel moment, Matiș era militar în termen și, alături de colegii săi, au fost chemați la Aeroportul Otopeni, unde se presupunea că vor ataca „teroriștii”.

„În dimineaţa zilei de 23 decembrie 1989, trei camioane pline cu soldaţi, de la unitatea din Câmpina, au ajuns la Aeroportul Otopeni, unde fuseseră chemaţi pentru întărirea pazei aerogării. În câteva minute, militarii au fost ciuruiţi de mitralierele camarazilor lor, care i-au luat drept terorişti.”, rememorează mama unui camarad al lui Dorin Matiș.


Familia ghirișeanului a aflat abia după 4 zile că fiul lor a murit. Unitatea militară a trimis o telegramă seacă, fără a menționa cine a fost vinovat pentru masacru.

În conformitate cu HCL 112/22.11.2012, privind privind aprobarea Nomenclaturii stradale a Municipiului Câmpia Turzii, denumirea străzii Erou Matiș Dorin Petru a fost
atribuită unei străzi din cartierul Șarât.

Cu asta s-a ales o familie ciopârțită din cauza excesului de zel a autorităților române!

Comentarii

- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,700FansLike
540FollowersFollow
400FollowersFollow
328SubscribersSubscribe

Citește

- Advertisement -

Ultimele știri

- Advertisement -

Comentarii