web analytics
Home Știri din Câmpia Turzii 3 ani și jumătate de mandat, cu bune și rele, pentru administrația...

3 ani și jumătate de mandat, cu bune și rele, pentru administrația Dorin Lojigan

- Publicitate -

Știm că este prima zi din 2020 și, teoretic, astăzi lumea se odihnește, însă având în vedere că anul acesta este unul electoral, suntem siguri că marea majoritate a politicienilor care se respectă deja lucrează la strategia politică din acest an. Tocmai din aceste raționamente am decis să vă prezentăm cele mai reprezentative momente pentru administrația Dorin Lojigan.

Primul mandat de primar câștigat de un liberal, la Câmpia Turzii, a fost plin de evenimente, atât pozitive, cât și negative, iar RefleqtMedia vi le prezintă în ceea ce urmează.

În iulie 2016, după cea mai răsunătoare victorie liberală din județul Cluj, Dorin Lojigan își depunea jurământul pentru funcția de primar și, câteva zile mai târziu începea lucrul la cel mai valoros proiect cu finanțare europeană din Câmpia Turzii – Planul de Mobilitate Urbană Durabilă.

În același an, city-managerul Câmpiei Turzii și proaspăt consilier județean, Petre Pop, intra în concediu de materniate, fapt care-i atrăgea atât oprobriul public, cât și ironii cu grămada din partea adversarilor politici.

În septembrie 2016 își începea mandatul de director general la Domeniul Public Câmpia Turzii, Horațiu Mândruțiu. Liberal cu ștate vechi și cu experiență în Africa, Mândruțiu a trecut numaidecât la operaționalizarea și restructurarea societății comerciale.

Mandatul lui Mândruțiu a durat până în 2017.

Anul 2017 a debutat cu angajări la Poliția Locală Câmpia Turzii – primarul, Dorin Lojigan, reușind să transforme instituția într-una cu adevărat funcțională.

În același an, cariera lui Petre Pop, dar și credibilitatea PSD-ului s-au zguduit grav, după ce site-ul Câmpia eXpress a făcut publice imagini în care Pop, Monica Uiorean, Delia Rece, Gheorghe Rece, Cristian Apahidean și Gicu Tothăzan apăreau la reuniuni ale unor loji francmasonice.

Tot în 2017 s-a lăsat cu două demisii răsunătoare la Câmpia Turzii. Prima a fost cea a lui Horațiu Mândruțiu – ale cărei culise nu au fost dezvăluite niciodată.

A doua demisie, cu mult mai mare impact, a fost cea a viceprimarului – Robert Istvan Szabo, care și-a lăsat rolul din executivul local pentru o funcție de polițist local.

Odată cu demisia sa, Robert Szabo a stârnit furia UDMR-ului care și-a pierdut pârghiile și, totodată, l-a propulsat pe Sabin Marcel Ghemeș pentru funcția de viceprimar.

În 2017, la Câmpia Turzii se semna celebrul protocol dintre Municipiul Câmpia Turzii, IPJ Cluj și Instituția Prefectului, prin intermediul căruia Poliția Câmpia Turzii se muta în fostul incubator de afaceri, Municipiul trebuia să primească fosta clădire a Poliției, de pe strada Andrei Mureșanu, iar Prefectura Cluj AVEA OBLIGAȚIA DE A DESCHIDE la Câmpia Turzii birouri de pașapoarte, permise și înmatriculări, dar și unul de eliberări caziere judiciare.

Anul 2018 a fost, de departe, cel mai plin de evenimente la Câmpia Turzii. 

În februarie 2018, Câmpia Turzii ajungea de râsul națiunii, după ce imagini cu angajații Domeniul Public Câmpia Turzii care astupau gropi, folosind mixtură stocabilă au ajuns la Antena 1, dar și pe mai multe site-uri de socializare și de știri din România.

O lună mai târziu, Dorin Lojigan și partenerii săi de la Cluj Napoca inaugurau noul sediu al Poliției Municipiului Câmpia Turzii. În cadrul acelui eveniment, prefectul de Cluj, Aurel Cherecheș, lansa promisiunea potrivit căreia cu siguranță va deschide birourile promise la Câmpia Turzii – din nefericire, doar biroul de caziere a fost deschis.

În luna mai a aceluiași an se inaugura „Festivalul Peștelui”, eveniment piscicol al primăverii menit să promoveze Complexul La Trei Lacuri drept un punct de atracție turistic și sportiv din Câmpia Turzii.

Tot în 2018, Municipiul Câmpia Turzii a fost țepuit atât de IPJ Cluj, cât și de DSU. În primul rând, IPJ Cluj a tergiversat și continuă să tergiverseze atribuirea dreptului de folosință asupra imobilului unde a funcționat Poliția Municipiului Câmpia Turzii către Primărie.

DSU, prin Raed Arafat, a dat – prima dată – aviz negativ asupra Compartimentului de Primiri Urgențe de la Spitalul „Dr. Cornel Igna”, apoi a promis o vizită în teren … care nu s-a mai întâmplat niciodată.

Același an, 2018, a prilejuit o adevărată luptă a autorităților cu consumul de etnobotanice. După 6 luni de evenimente, articole de presă, știri și dezvăluit, în septembrie 2018 a fost arestat Baghera.

Tot în 2018, mai precis în luna mai, Petre Pop se întorcea la servici, în funcția de city-manager, fără a primi nicio atribuție.

La câteva luni după reintrarea „în câmpul muncii” , funcția de city-manager era desființată din organigrama Primăriei Municipiului Câmpia Turzii, astfel că Pop rămânea fără job.

În același an, 2018, au fost semnate 3 contracte de finanțare europeană:

 

Tot în 2018, Avram Marius Gal reintra în ALDE, după periplul său în PPU-SL. Odată cu întoarcerea în ALDE, Gal a pus bazele unei organizații la Câmpia Turzii.

Anul 2019 a fost unul al lucrărilor și al proiectelor edilitare demarate în Câmpia Turzii. 

Au fost demarate lucrările pe pasul 2 derulat de Compania de Apă Arieș.

Au fost demarate lucrările finanțate prin PNDL 

Au fost demarate și finalizate lucrările la parcările de pe strada Laminoriștilor

Au fost finalizate lucrările din Piața Mihai Viteazu

Au fost demarate lucrările la Liceul Teoretic Pavel Dan

Pe plan politic, în 2019, atât la alegerile europarlamentare, cât și la cele prezidențiale, PNL Câmpia Turzii și-a consolidat poziția de lider în oraș, din punctul de vedere al susținerii publice.

În schimb, celelalte partide politice au avut o evoluție fluctuantă. Astfel, în martie 2019 s-a născut Partidul Pro România Câmpia Turzii, cu Cozmin Sașa în frunte. 

În 2019, dacă la europarlamentare USR Câmpia Turzii s-a clasat pe locul secund, la prezidențiale au căzut grav, în principal din cauza volatilității interne.

La PSD s-au produs schimbări drastice. Petre Pop a fost demis din funcția de președinte, fiind înlocuit chiar cu liderul județean, Liviu Alexa. Secretar general a fost numit Gheorghe Rece.

În mandatul 2016-2019, Municipiul Câmpia Turzii a depus solicitări de finanțare europeană în valoare de peste 45 de milioane de euro.

Tot în acest mandat a fost populat complet Parcul Industrial Câmpia Turzii care, în iulie 2016 nu avea nicio parcelă atribuită.

Comentarii

- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,700FansLike
540FollowersFollow
400FollowersFollow
328SubscribersSubscribe

Citește

- Advertisement -

Ultimele știri

- Advertisement -

Comentarii