web analytics
Home Știri din Câmpia Turzii 𝐌ă𝐬𝐮𝐫𝐢 𝐝𝐞 𝐬𝐩𝐫𝐢𝐣𝐢𝐧 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐦𝐞𝐝𝐢𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐚𝐟𝐚𝐜𝐞𝐫𝐢 𝐝𝐢𝐧 𝐂â𝐦𝐩𝐢𝐚 𝐓𝐮𝐫𝐳𝐢𝐢

𝐌ă𝐬𝐮𝐫𝐢 𝐝𝐞 𝐬𝐩𝐫𝐢𝐣𝐢𝐧 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐦𝐞𝐝𝐢𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐚𝐟𝐚𝐜𝐞𝐫𝐢 𝐝𝐢𝐧 𝐂â𝐦𝐩𝐢𝐚 𝐓𝐮𝐫𝐳𝐢𝐢

- Publicitate -

Obstacolele aduse de pandemia globală de Coronavirus au afectat, într-un mod drastic, afacerile din întreaga țară. De la societăți comerciale cu activitatea întreruptă partial, la afaceri închise complet, atât în perioada stării de urgență, cât și în cea a stării de alertă, mediul de afaceri a fost serios afectat.

În aceste condiții, o politică dedicată susținerii agenților economici reprezintă una dintre cele mai oportune măsuri pe care o guvernare, fie ea locală sau națională, le poate adopta.

La initiativa Primarului Municipiului Câmpia Turzii, Dorin Nicolae LOJIGAN, Consiliul Local a aprobat un proiect de hotărâre privind acordarea unor facilități la plata impozitului anual pe clădiri și a taxei lunare pe clădiri, în anul 2020, pe perioada stării de alertă.

Dorin Nicolae LOJIGAN: „Sunt un primar liberal, un adept al politicilor de dreapta, dedicate performanței în mediul de afaceri. În urmă cu 2 zile am avut o întâlnire cu reprezentanții marilor societăți comerciale din orașul nostru, iar aceștia și-au exprimat atât îngrijorarea față de situația economică actuală, cât și de viitorul afacerilor lor.  Întotdeauna am răspuns prompt la necesitățile comunității din Câmpia Turzii, cu atât mai mult la cele ale mediului de afaceri, astfel că ieri am inițiat proiectul de hotărâre privind acordarea facilităților fiscale. Această măsură este singura care depinde de administrația publică locală și prin implementarea ei, multe afaceri din Câmpia Turzii vor beneficia de o reducere a impactului economic produs de pandemie. Am spus-o și o repet: Câmpia Turzii va trece peste această pandemie, cu responsabilitate și solidaritate!”

Proiectul de hotărâre adoptat ieri prevede reducerea cu 20% a impozitului pe clădiri, pe durata stării de alertă decretată, pentru clădirile nerezidențiale aflate în proprietatea persoanelor fizice sau juridice, folosite pentru activitatea economică proprie a acestora sau date în folosință printr-un contract de închiriere, comodat sau prin alt tip de contract pentru desfășurarea unor activități economice către alte personae fizice sau juridice, după caz, dacă în perioada instituirii stării de urgență/alertă, ca urmare a efectelor pandemiei Sars-Cov-2, proprietarii sau utilizatorii respectivelor clădiri au fost nevoiți să-și întrerupă total, sau partial, activitatea.

De asemenea, societățile comerciale afectate de pandemie vor fi scutite de la taxa anuală pe clădiri, în anul 2020, dacă în perioada stării de urgență/alertă, au fost obligate să-și întrerupă total sau partial activitatea.

 

Direcția Relații cu Comunitatea

 

- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,600FansLike
540FollowersFollow
400FollowersFollow
328SubscribersSubscribe

Citește

- Advertisement -

Ultimele știri

- Advertisement -