web analytics
Home Știri din Aiud O nouă manipulare mass-media - „izvorul cu puteri magice de la Poșaga”

O nouă manipulare mass-media – „izvorul cu puteri magice de la Poșaga”

- Publicitate -

Rețelele de socializare sunt pline de articole publicate de diverse site-uri (care se vor a fi de știri), dar care nu conțin informații decât bazate pe supoziții sau legende.

Recent, pe net a apărut o știre, publicată de site-ul ratiunesisimtire.ro, despre „Izvorul cu puteri magice și tămăduitoare” de la Poșaga.

„Izvorul Maicii Domnului din Poşaga a intrat în legenda locului nu de acum, ci de sute de ani.

Călugării de la schitul din apropiere au construit o capelă exact în locul de unde izvorăşte apa tămăduitoare.

Izvorul Maicii Domnului de la Poşaga, Alba, ar face …. minuni pentru sănătate. Se spune, de-a lungul timpului, că o mulţime de femei s-au vindecat de boli incurabile după ce au băut apă din el.”, scriu cei de la ratiunesisimtire, ale căror aberații sunt susținute de secretarul comunei Poșaga, Gheorghe Țuțuianu.

Acesta afirmă că, în conformitate cu o legendă a locului, izvorul ar avea puteri tămăduitoare și cine bea din apa acestuia se vindecă de diverse boli.

În realitate – nimic mai fals. Deși a fost construită o capelă pe locația respectivului izvor, iar biserica din zonă încearcă să facă bani frumoși exploatând o resursă națională, compoziția chimică a apei care curge din izvorul respectiv nu diferă cu absolut nimic față de apa din alte izvoare similare, cum ar fi cel de la Ocoliș sau cel de la Rimetea.

Așadar … să nu mai punem botul la povești de adormit copiii.

- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,600FansLike
540FollowersFollow
400FollowersFollow
328SubscribersSubscribe

Citește

- Advertisement -

Ultimele știri

- Advertisement -