Război fratricid la Turda – PNL lovește puternic în USR și în Mișcarea România Împreună

spot_imgspot_img

Într-o perioadă în care dreapta din România prinde tot mai multă încredere, PNL Turda alege să lovească puternic în „confrații politici”.

Prin intermediul unei postări pe rețelele de socializare, organizația condusă de avocatul, Nicolae Giurgiu, a spus unele adevăruri cu privire la încrederea tot mai mare de care se bucură atât USR, cât și Mișcarea România Împreună.

„Şi în politică, la fel ca în multe alte domenii, există trenduri, iar aceste trenduri sunt ciclice.
Astăzi, la modă sunt noii “golani”. Dacă în 1990, “golanii” din Piaţa Universităţii, hipsterii vremurilor de atunci, priveau cu speranţă către liberali sau ţărănişti, acum, curentul hipsterist se uită către un partid ca USR.
Cei mai suspicioşi refuză şi USR şi caută clasicul şablon mesianic reîncălzit. L-au găsit. O construcţie de PR bine meşteşugită, numai bună să “salveze” poporul oropsit.

Am stabilit. USR şi Cioloş sunt la modă. PNL face parte din old establishment. Old înseamnă not cool. Not cool înseamnă nefrecventabil.

Eu nu sunt un tip la modă. Eu sunt tipul ăla care rezonează cu vorba “Moda trece, stilul rămâne!”
Îmi cumpăr acelaşi tip de costum, aceeaşi firmă de cămăşi, aceiaşi pantofi, aceiaşi blugi, ani de zile, până retrag modelul de pe piaţă.
Mie îmi place PNL. Îmi place pentru că are 143 de ani, are istorie, are stil, este un brand, ultimul brand politic veritabil. Liberalii, pentru mine, au farmec, au prestanţă, iar de când i-au integrat şi pe pedelişti au devenit eficienţi şi obţin rezultate.
Dacă atunci când ai o problemă medicală nu vrei să fii operat de un medic rezident, ci de un medic cu experienţă, de ce atunci când decizi sa faci pasul către politică ai vrea să alegi un partid nou? Eu unul nu am vrut.

Acum, pot să înţeleg că #PNL nu este la modă. Pot să înţeleg simpatia cu care sunt privite proiectele noi. Pot să înţeleg şi competiţia dintre nou şi vechi, dar nu pot să accept făţărnicia, ipocrizia si atacurile mizerabile.
Astăzi, împotriva PNL se duce un război propagandistic pe cel puţin 5-6 linii de atac. Continuu se trage în PNL si i se lipesc etichete de parcă este cel mai mare duşman pentru fiecare actor politic în parte.

⛔Propaganda useristo-cioloşistă lipeşte sistematic etichetele de oameni vechi, penali, uselişti, blatişti.
⛔Propaganda pesedistă lipeşte sistematic eticheta de băsişti.
⛔Propaganda aldistă promovează ideea unui PNL înghiţit de PDL, din nou băsism, şi desigur “adevăraţii” liberali au plecat la ALDE.

Acum, ce face PNL❓ Clasic, ignorăm ca să nu dăm amploare atacurilor❓ Ieşim la bătaie şi demontăm punct cu punct propaganda❓

Avem cu ce să demontăm propaganda❓ 100%, DA❗

⛔Propaganda nr. 1 – In PNL sunt aceiaşi oameni care conduc de 28 de ani.
?FALS❗PNL a avut continuu o strategie de atragere a oamenilor noi. La alegerile din 2016, 30% din numele de pe listele PNL au fost doar oameni noi aflaţi la prima candidatură. Să reînnoieşti toată resursă umană dintr-o organizaţie, în orice tip de organizaţie, nu doar politică, ar fi o prostie fără margini.

⛔Propaganda nr. 2 – Şi în PNL există penali.
?Nu, în PNL nu există, astăzi, NICIUN penal.
?Ce spune Statutul PNL❓ Articolul 22, alineatul 5:”Persoana condamnată penal definitiv pierde de drept și automat calitatea de membru PNL.”
?Ce spun criteriile de integritate adoptate de PNL în anul 2015❓ “Nu pot candida cei care au fost CONDAMNAȚI definitiv pentru infracțiuni de corupție, infracțiuni comise cu violență sau pentru alte infracțiuni cu intenție. Să nu fi început împotriva lor URMĂRIREA penală, să nu fi fost TRIMIŞI în judecată pentru alte infracțiuni comise cu intenție și să nu se afle într-o măsură PREVENTIVĂ — arest, arest la domiciliu sau control judiciar pentru orice infracțiune cu intenție.” ?De remarcat faptul că aceste criterii sunt mult mai dure decât iniţiativa #fărăpenali. De ce❓ Pentru că nu se ţine cont de prezumţia de nevinovăţie, nu se aşteaptă verdictul instanţei în cazul candidaturilor.
?Fapte: PNL a pierdut peste 100 de primari în funcţie (inclusiv în oraşe mari ca Braşov, Tg. Mures, Vâlcea) din cauza faptului că se aflau în diferite stadii procesuale şi nu corespundeau criteriilor de integritate.
?Ludovic Orban, actualul preşedinte şi Vasile Blaga, fostul co-preşedinte, nu au putut candida la alegerile din decembrie 2016 deoarece se aflau în diverse stadii procesuale. Ambii, indiferent de functie, au respectat criteriile de integritate, ambii au făcut un pas în lateral, ambii au fost achitaţi de către Instanţa supremă, niciunul nu s-a victimizat și nu a atacat Justiţia.
?În luna mai 2017, PNL a iniţiat un proiect de lege prin care persoanele condamnate penal nu pot candida la alegerile parlamentare și prezidențiale. Proiect iniţiat cu mult înainte de a se da prima semnătură pentru #fărăpenali.
?În Parlament, PNL a votat întotdeauna pentru ridicarea imunitătii în cazul votului privind încuviinţarea începerii urmăririi penale.

⛔Propaganda nr. 3 – USL trăieşte. Nu o să vă iertăm niciodată pentru USL.
?Fapte: Alianţa a fost făcută pentru a se opune unui regim Băsescu ce căpăta tendinţe autocratice. Dacă respectăm principiul conform căruia alegătorii au întotdeauna dreptate, atunci vom vedea ca electoratul a văzut USL ca o necesitate. Dovada este scorul masiv obţinut de USL la alegerile parlamentare din decembrie 2012, 60,03%.
?Astăzi, în privinţa USL, cel mult poate fi reproşat faptul că a eşuat, nu faptul că s-a constituit. Iar de eşuat a eşuat din cauza pesediştilor care au vrut să acapareze toată puterea, iar Crin Antonescu a luat decizia de a scoate PNL dintr-o alianţă devenită toxică.
?Ce nu spune propaganda anti-PNL este faptul că la votul de constituire a alianţei USL un singur membru din conducerea PNL s-a opus, Ludovic Orban, cel care conduce PNL astăzi. Orban a spus atunci că: “Amestecarea stângii cu dreapta nu este sănătoasă pentru democraţia din România. Nu cred că această alianţă va avea o viaţă foarte lungă.” Aceste menţiuni sunt omise în totalitate de propaganda anti-PNL.
?Un alt aspect nemenţionat de propaganda anti-PNL este că, deşi USL nu este o alianţă de dorit, nu a fost o invenţie romanească nemaiîntâlnită. În Germania USL conduce de 13 ani. Se numeşte Grand coalition şi este formată din CDU şi SPD.

⛔Propaganda nr. 4: blatişti.
?Fapte: 52 sesizări la CCR, dintre care 27 acceptate.
?19 moţiuni simple.
?3 moţiuni de cenzură.
?Sesizarea Comisiei de la Veneţia.
?Audierea miniştrilor în Comisiile parlamentare.
?Plângere penală împotriva lui Dragnea şi a Vioricăi Dăncilă. ?Demararea procedurii de schimbare din funcţie a lui Dragnea.
?Legile justiţiei, Codul Penal, Codul de procedură penală, în formele dorite de PSD au fost ţinute pe loc mai bine de un an şi jumătate prin demersurile PNL.
?Pensiile speciale şi alegerile în două tururi, altă linie de propagandă. Decizia Biroului Executiv cu privire la aceste teme a fost întotdeaună cea corectă: vot împotriva pensiilor speciale şi vot pentru revenirea la alegerile în două tururi. Propagada întotdeauna s-a folosit de cei 4-5 parlamentari care nu au respectat decizia conducerii, dar i-a omis cu bună ştiinţă pe ceilalţi 90 care au votat conform deciziei luată în forurile statutare.

⛔Propaganda nr. 5: băsişti.
?Pentru cei cu băsismul există fix antidotul USL, iar celor care insistă ca PDL, la momentul fuziuni cu PNL, ar fi fost partidul lui Băsescu, le aduc aminte de citatul: “Adio PD, adio PDL! Noi azi ne-am despărţit devinitiv.” Se întâmpla tocmai în martie 2013, iar citatul ii aparţine lui Băsescu.

⛔Propaganda nr. 6: PNL a fost înghiţit de PDL şi adevăraţii liberali s-au dus în ALDE.
?Fapte: Preşedintele partidului este din fostul PNL. ?Ludovic Orban a fost singurul care s-a opus prin vot constituirii USL.
?Tăriceanu în schimb, s-a opus verbal creării USL şi s-a abţinut de la vot. Doi ani mai târziu, pleca din PNL, înfiinţa ALDE, ca să menţină #USL în viaţă şi implicit la guvernare. Atât de liberali sunt cei din #ALDE încât menţin #PSD la guvernare şi astăzi.

?CONCLUZIA: toată propaganda anti-PNL se sprijină pe etichete şubrede, dezinformare şi manipulare. Comuniştii s-au chinuit să omoare PNL. Feseniştii s-au chinuit să omoare PNL. Pesediştii s-au chinuit să omoare PNL. Băsescu s-a chinuit să omoare PNL. Acum şi “oamenii noi” vor să omoare PNL.
Şi totuşi, PNL #REZISTĂ❗”, au transmis LIBERALII.

spot_img
%d