web analytics
Home OPINIE Editorial Politica „la feminin”

Politica „la feminin”

- Publicitate -

Confuzia dintre ” a fi femeie in politica” si ” a intra in politica o femeie” ii rataceste pe multi in drumul lor de a deveni adevarati politicieni.

Sunt doua expresii cu semnificatii si efecte foarte diferite, singura asemanare e ca ambele se exprima prin intententie. Intentia de a “fi dorita” si de a dori votul majoritatii.

Acolo, cand ajungi nu mai ai dorinte gen, o fac doar cu barbatii. Acolo stii si inveti sa cersesti voturile proaspetilor adolescenti, celor maturi si chiar a celor care mai sunt Inca in viata. Daca nu sunt faci tu cumva sa ajunga pe listele electorale, ca doar esti femeie.

De ce si-ar dori fiintele venusiene ale societatii sa candideze? Ca barbatii nu mai pot, ca sunt doriti acasa mai devreme sau pentru a demonstra “ca de poate si cu o femeie”? Si asta evident 4 Ani.

Ca dupa aceea femeia isteata din fire apeleaza la un rebranding… si devine deputat.

Intotdeauna intrarea e mai grea… dar si asta se invata odata cu varsta. Ce sa faca o femeie in politica si ce vrea ea? Mai intai ea vrea sa fie admirata, pe asta mizeaza in precampanie, apoi vrea sa fie validata si sa-si puncteze locul cat mai rapid. Ea zice ca are solutii… doar e priceputa la substante, dar si platforme bine puse la punct… in cazul in care ii deschizi dressing-ul… chiar are dreptate.

Femeia politician nu renunta niciodata. Zambeste frumos, se machiaza pe masura si da totul intr-o zi. Da, in ziua votului. E lapte si miere o perioada, apoi e foarte ocupata cu obtinerea fondurilor Europene si cu validarea platformei electorale. Ce a promise SE VA face. Abila din fire ea stie cum sa puna problema, ii e usor, vine din mediul familial unde tot ea e sefa.

Femeia politician exista si daca esti curios o poti si tu cunoaste.Esti de acord sau nu, ea tot iti va trece pragul. Norocos sau nu, ea tot are nevoie de tine, depinde cum vrei sa o primesti…

 

Un text de Medeea Greavu

- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,600FansLike
540FollowersFollow
400FollowersFollow
328SubscribersSubscribe

Citește

- Advertisement -

Ultimele știri

- Advertisement -