web analytics
Home OPINIE Editorial Ovidiu Bucur: „Lespuc le spune aiurea! Ce interese ai, colegu?”

Ovidiu Bucur: „Lespuc le spune aiurea! Ce interese ai, colegu?”

- Publicitate -

Această perioadă, în care umanitatea se confruntă cu o pandemie de coronavirus are o caracteristică aparte, deoarece pentru prima dată după multă vreme, populația României trece printr-o stare fără precedent.

Armata este pe străzi, primim zilnic știri cu noi cazuri de infecție cu coronavirus, dar și  informații despre persoane decedate.

Dacă la toată această urgie se adaugă și știri panicarde, presărate cu informații false, pericolul unei adevărate dezordini publice este și mai mare.

Tocmai din aceste motive nu pot să înțeleg atitudinea lui Ionel Lespuc, coordonatorul site-ului media9.ro.

În urmă cu 3 luni, când Municipiul Turda se pregătea să treacă de la transportul clasic în comun, la unul electric, știrile proferate de Lespuc făceau referire la „dezastru” „colapsul sistemului de transport” și alte astfel de himere care, odată cu preluarea transportului în comun de către societatea Consiliului Local Turda, au dispărut – dovedindu-se reaua voință a jurnalistului clujean.

Acum, în plină criză de coronavirus, același jurnalist și-a propus să-i panicheze, inutil și gratuit, pe turdeni – într-o încercare de neînțeles de a păta imaginea primarului, Cristian Matei, precum și cea a managerului de la spital, Ovidiu Stănilă.

Cuvinte precum „panică” „apocalipsă” și altele asemănătoare, care nu fac cinste unui jurnalist care are ca motto „jurnalismul cu bun simț” sunt direct țintite pentru a face rău, din punct de vedere mediatic.

Până azi-dimineață, la Spitalul Municipal din Turda nu s-a luat nicio măsură. Nu s-a dezinfectat măcar. Oamenii așteaptă să fie testați și să vadă ce se petrece. Întregul spital ar putea fi băgat în carantină.”, scria Lespuc, la o zi după descoperirea cazului de Covid-19 la Turda.

Defapt, încă din momentul confirmării cazului de Covid și transferul pacientului la SCBI Cluj Napoca, secția de Boli Infecțioase a Spitalului Municipal Turda a fost închisă pentru dezinfecție terminală, lucru relevat de Ovidiu Stănilă, într-o conferință de presă.

Cât privește afirmația că „pacientul s-a plimbat liber prin spital” și aceasta a fost una falsă, deoarece chiar managerul spitalului a dezvăluit, în aceeași conferință de presă că pacientul a fost izolat într-un salon cu BAIE PROPRIE.

Așadar … minciuni și afirmații false lansate de un jurnalist cu mai bine de 26 de ani de experiență … care este scopul? 

Iată ce scria Ziar de Cluj, în urmă cu 2 ani, despre Lespuc: „

Si ancor iun foa se dovedeste ca este atat de pretios, ca toti vor sa scape de el.

Nu mai sunt decat patru cai pentru Lespuc: fie isi face un domeniu punct ro pentru dumele lui, fie “evadeaza” in PR, fie se face bucatar ca Gelu Radu.

Sau se face actor porno. Pe o masa de biliard. Sub numele Johnny Spermuc.”

Noah … ce să mai zic și eu … poate Alexa îl știe mai bine pe Lespuc.

Comentarii

- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,700FansLike
540FollowersFollow
400FollowersFollow
328SubscribersSubscribe

Citește

- Advertisement -

Ultimele știri

- Advertisement -

Comentarii