web analytics
Home OPINIE Editorial Binecuvântarea are termen de expirare?

Binecuvântarea are termen de expirare?

- Publicitate -

Perioada sărbătorilor de iarnă este caracterizată prin mai multe elemente, precum reuniuni de familie, voie bună, excese alimentare, dar și … anuala plimbare a preoților, din casă în casă, cu celebrul hit, „În Iordan botezându-te tu, Doamne!”.

Ceea ce nu înțeleg este … care este adevăratul rol al acestei plimbări a popilor?

Oare … binecuvântarea lui Dumnezeu are termen de valabilitate? Dacă este să dăm crezare conceptului de „omniprezent, omniscient și omnipotent”… atunci nu, deci dacă popa a venit odată într-o casă nu ar avea niciun rost să mai vină și în anul următor.

Dar … să presupunem, de dragul acestui articol, că … ar trebui să vină în fiecare an, pentru că pe parcursul anului suntem păcătoși și trebuie reîmprospătat „mojo-ul” lui Dumnezeu în fiecare casă, astfel încât să fie înlăturate efectele înjurăturilor, preacurvirilor și blestemelor înlănțuite în fiecare casă de-a lungul unui an.

Bun … deci să zicem că trebuie să vină popa … dar … dacă Dumnezeu este omniprezent, omniscient și omnipotent … de ce ar avea nevoie de apă, o cruce de argint și un șomoioc de busuioc pentru a-și face simțită prezența? Oare nu ar fi de ajuns ca, odată pe an, să vină popa la tine în casă, să zică „Doamne ajută!”… sau orice altă rugăciune și să purifice casa de prostiile pe care le rostești tu de fiecare dată când pierde naționala, sau de fiecare dată când ți se îmbată bărbatul sau de fiecare dată când arde nevastă-ta mâncarea (după caz)?

Continuăm dizertația noastră cu o nouă întrebare?

Dacă tot e nevoie să vină popa în casă la tine, că nu e de ajuns că zici tu „Îngerașul” în fiecare seară … și, pentru că suntem foarte păcătoși, are nevoie și de aditivi de putere, ca busuiocul, argintul și apa (pe care, by the way, le folosesc și vrăjitoarele), de unde știm noi că puterea lui Dumnezeu se transmite prin popă și aditivii lui de putere la tine în casă?

Până la urmă, în 1054 a fost marea schismă și, până la urmă, nici Evangheliile n-au fost scrise de apostoli de-ai lui Hristos, ci de niște urmași de-ai apostolilor și-au fost scrise în aramaică, apoi traduse în greacă, apoi traduse în zeci de alte limbi și sensul cuvintelor poate să difere, de la limbă la limbă și, pe de altă parte, nici textele de la Marea Moartă nu sunt tocmai valabile, ci – defapt – sunt niște falsuri … deci de unde putem fi noi siguri că nenea ăla în sutană, cu voce faină, care vine anual la tine, îți aduce și binecuvântarea mult așteptată?

Adevărul, prieteni, este mult mai simplu de atât? 

Odată pe an, bisericile își strâng contribuția de la enoriași și singura modalitate sigură prin care ei pot să pună mâna pe cașcaval este prin colectarea de la enoriași și … ca să nu zici că doar vin să-ți ia banii, îți aruncă apă prin casă, te pun să pupi o cruce și cântă o piesă … deci este un fel de Sorcovă mai „șmecherită” cu elemente de butaforie și, dacă punem la socoteală și tămâia, cu efecte speciale … adică un fel de cerșetorie ieftină, cu circ ieftin, menit să îi facă pe unii să creadă că ceva se întâmplă și este cu caracter divin.

Adevărul este că Dumnezeu este omniprezent, omniscient și omnipotent și dacă vrea să te ierte de păcate, te iartă și dacă-i ceri tu și dacă nu … și cu siguranță n-are nevoie de niște burtoși bărboși, cu aere de Frank Sinatra, care să vină să-ți ude casa și să-ți ia banii!

De-asta, de mai bine de 4 ani, popii n-au ce căuta la mine acasă! Eu cred în DUMNEZEU, nu în șiretlicuri ieftine!

Comentarii

- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,700FansLike
540FollowersFollow
400FollowersFollow
328SubscribersSubscribe

Citește

- Advertisement -

Ultimele știri

- Advertisement -

Comentarii