web analytics
Home OPINIE Editorial Aleg să fiu român în fiecare zi, nu doar astăzi!

Aleg să fiu român în fiecare zi, nu doar astăzi!

- Publicitate -

Este 1 decembrie 2020 și tot mediul online (că altfel nu se prea poate) s-a umplut de cele mai dragi culori pentru români: roșul sângelor eroilor neamului, galbenul holdelor și albastrul cerului și-al mării.

Astăzi, toată lumea – de la politicieni, la sportivi, vedete și oamenii de rând își manifestă în public dragostea față de neam, țară și glie, iar eu – ca un om care gândește înafara cutiei – mă întreb sincer: de ce doar azi?

De ce nu putem să ne iubim țara asta frumoasă, care a îndurat atâtea, în fiecare zi? De ce trebuie ca doar de 1 decembrie, când e frigul cât Casa Poporului, să ne amintim că suntem români?

De ce nu putem să ne iubim și să ne ajutăm, unii pe alții, și în alte zile, nu doar de sărbători sau doar când apar inundații / incendii / cutremure / pandemii?

Scripturile spun că dragostea față de aproapele se manifestă ÎN FIECARE ZI … și ce ne poate fi mai aproape decât familia / vecinii și țara noastră în care locuim?

România există, în mod oficial, de la 24 ianuarie 1859 – atunci când o seamă de moldoveni și munteni și-au băgat picioarele în orice restricție internațională și în tot ceea ce însemna practica juridico-administrativă a vremii și-au ales ACELAȘI DOMN și în Valahia și în Moldova, făcând astfel o uniune la care NIMENI, până atunci, nu s-a gândit.

Deci, de-atâta vreme avem această țară și noi alegem să o iubim doar în zi de sărbătoare?

S-avem pardon … în restul timpului suntem ocupați să ne certăm și să ne împărțim în tabere politice / sportive / fandome-uri etc.

Iubiți-vă țara, neamul, patria ÎN FIECARE ZI și demonstrați acest lucru!

- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,600FansLike
540FollowersFollow
400FollowersFollow
328SubscribersSubscribe

Citește

- Advertisement -

Ultimele știri

- Advertisement -