fbpx
HomeOPINIECe semnifică, de fapt, retragerea cu torțe
spot_img
spot_img

Ce semnifică, de fapt, retragerea cu torțe

spot_img
- Publicitate -
spot_img

Dintre toate formele de paradă prezentate de Armata Română, retragerea cu torțe este singura care se desfășoară după căderea nopții, este foarte spectaculoasă și are o semnificație sacră.

“Retragerea cu torţe este o acţiune simbolică menită a cinsti memoria militarilor căzuţi la datorie pe câmpurile de luptă din ţară sau străinătate. Această solemnitate se organizează pentru cinstirea marilor aniversări istorice, naţionale sau militare. De asemenea, aceste comemorări pot fi organizate la împlinirea unui număr de ani de la desfăşurarea unor evenimente urmate de martiraje, mari sacrificii individuale sau colective. Ele au menirea evocării celor prezenţi, a trecutului de luptă neîntrerupt al Armatei Române pentru integritate şi independenţă naţională.

Ceremonia retragerii cu torţe poate fi privită ca o pioasă şi înălţătoare pomenire pentru cei prezenţi a imaginii celor morţi pentru împlinirea unor idealuri sfinte”, se arată într-un comunicat al Ministerului Apărării Naţionale.

Practic, din punct de vedere al semnificației sale, retragerea cu torțe poate fi asemănată cu „apelul” – o ceremonie aparte instituită de Legiunea Arhanghelului Mihail.

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,851FansLike
562FollowersFollow
356SubscribersSubscribe

Citește

- Advertisement -

Ultimele știri

- Advertisement -

Comentarii

%d bloggers like this: