web analytics
Home OPINIE Editorial „Au înnebunit salcâmii” - disperare MARE la USR Turda, după ultimele înfrângeri

„Au înnebunit salcâmii” – disperare MARE la USR Turda, după ultimele înfrângeri

- Publicitate -

Deși sintagma „tic-tac, Matei îți sună ceasul” este omniprezentă în limbajul lor public, disperarea care i-a cuprins pe liderii USR Turda se întrevede din mesajele lor din ultimele 12 ore.

Astfel, după ce au apărut, în mod public, rezultatele ultimelor 3 (TREI), în care Cristian Matei îi bate la voturi și dacă nu se înscrie în cursa electorală – se pare că Useriștii au turbat, efectiv.

4 postări, pe paginile de socializare afiliate USR Turda îl atacă, grosolan și murdar, pe Cristian Matei, unii comparându-l cu Iosif Visarionovic Stalin.

 

Motivul acestor postări este unul clar, pe care RefleqtMedia vi-l dezvăluie chiar acum!

În luna februarie, IRES a realizat un studiu sociologic privind intenția de vot a cetățenilor din Turda și Câmpia Turzii.

În respectivul sondaj, lider AUTORITAR pe Turda este Cristian Octavian Matei, cu o intenție de vot de 53%. Pe locul secund se află Andrei Nicolae Suciu, cu o intenție de vot de 21%.

„Nimeni, orice alianță s-ar face și orice joc politic, nu-l poate doborî pe Cristi Matei și nu-l poate opri să mai ia un mandat.”, ne-a precizat un deputat de Cluj (care NU ESTE DE LA PNL și care-l detestă pe Cristian Matei din ficați), care ne-a prezentat rezultatele sondajului.

La sondajul oficial lansat de IRES se adaugă și 2 sondaje neoficiale, realizate de Media9 și de grupul de facebook „I Love Turda”, unde tot Cristian Matei a câștigat, la diferență devastatoare.

Ei bine, la ce au recurs USR-iștii, după ce și-au constatat propria impotență?

La atacuri murdare, la limbaj jegos, la promisiuni ieftine cu „dacă voi fi ales primar” … 

Păi … dacă va fi ales primar, Andrei Suciu are niște explicații de dat, pe care nu le dă de prin 2017, când ne convoca la conferințe de presă ale T9 pentru a da din colț în colț, atunci când subsemnatul și Gelu Florea l-am întrebat: „Domnule Suciu, ați semnat un inventar din care reiese CLAR ȘI RĂSPICAT că în cazul Zoo Turda s-au DECONTAT lucrări NEREALIZATE. Nu vi s-a părut a fi ceva nasol acolo?”

„Hai să vedem cine este cu adevărat Andrei Suciu, candidatul USR la Primăria Turda! (înregistrare din august 2017)
Fost funcționar public în Primăria Turda, angajat de fostul primar Tudor Ștefănie, implicat în ascunderea adevărului despre jaful de la Zoo Turda:
– el susține că a plăti din banul public o lucrare neexecutată, nu înseamnă nimic și nu este o faptă de natură penală! E bine să țineți minte asta, atunci când îl votați, pentru că așa va face!
– el a promis că va spune tot adevărul, în aprilie 2019, dar… nu a mai spus nimic despre ceea ce știa despre jaful de la Zoo Turda! Orice om cu capul pe umeri știe că atunci când cineva protejează hoții, este și el implicat, într-o formă sau alta!
– fostul funcționar public, plătit din banii dvs, a ascuns adevărul despre jaful de la Zoo Turda! Știa încă din 2015! În acea perioadă, eu scriam despre jaf și căutam să aflu adevărul! El încerca să-l ascundă! Asta e diferența dintre noi doi!
Urmăriți atent video-ul, ca să vedeți cine este cu adevărat Andrei Suciu! Și un mesaj pentru cei care-mi reproșează că ”am ceva cu el”: NU AM NIMIC CU EL! Dar nu înghit minciuna, fărădelegea, jaful din banul public, nesimțirea…!
Dacă vreți detalii despre MINCIUNA lui Andrei Suciu și cum am demonstrat că MINTE, puteți citi aici:
https://turdanews.net/…/67112-jurnalistul-gelu-florea-a-dem…
Adevărul trebuie să fie mai presus de orice, întotdeauna! Nu-mi pasă de amenințări, cât timp spun adevărul!” – scrie Gelu Florea pe facebook în urmă cu 20 de minute.

 

Și … dacă jurnaliștii turdeni sunt „plătiți de Matei ca să-l terfelească pe Suciu”, iată ce spunea, nu demult, Daniel Doboș – fostul tovarăș al lui Suciu:

USR/PLUS Turda? Nu stim deloc cati din votantii actuali prefera USR sau PLUS. Ceea ce este cert, pozitionarea prematura pentru candidatura la Primaria Turda, fara consultarea PLUS Turda, nu au facut decat sa descurajeze votanti ai partidului lui Dacian Ciolos.

Pentru USR Turda, rezultatul actual ar trebui sa fie un esec. Insa nimeni nu isi va asuma raspunderea politica si nici nu isi va pune intrebarea daca candidatura lui Andrei este oportuna. Valul de simpatie pentru USR nu se regaseste in rezultatele USR Turda.

Un candidat comun USR si PLUS pentru Primaria Turda ar creea poate sinergia necesara. Insa aici vorbim despre un candidat comun proaspat. Un om care isi dovedeste zilnic aptitudinile profesionale si nu doar odata la 2 ani. Sau voi ati avea incredere intr-un om care va spune ca va oferi locuri de munca bine platite turdenilor, daca va fi ales, insa nu este in stare sa isi gaseasca pentru el singur un loc de munca constant si bine platit?”

Oare … și Daniel Doboș este plătit tot de Cristian Matei? Nu, evident că nu! Daniel Doboș a spus ADEVĂRUL, adevărul acela pe care Suciu încearcă să-l ascundă sub mantia salvatorului de neam și țară.

Iată ce a mai scris Daniel Doboș, despre Andrei Suciu:

Un raspuns pentru Andrei Suciu

Ca iintotdeauna, Andrei, te ascunzi in spatele asociatiei. Nu esti salvatorul Turzii pentru ca ai construit poduri. Nu esti, de fapt, absolut nimic. Nu ai aptitudinile necesare unui bun manager si nici viziune. Astepti doar sa faca altii ceva. Apoi sa iti asumi meritele. Si da, Turda trebuie aa aiba alte optiuni. Pentru ca tu nu esti optiunea care ne va salva. Am plecat din T9 tocmai din cauza asta. Veneam cu proiecte, iar la urma eram admonestat de ce am publicat proiectele inainte ca T9 sa o faca. Iar apoi sa apari tu, presedintele, care isi asuma realizarile. Nu vei fi primarul turdenilor niciodata. Nu pentru ca nu doresc eu, ci pentru ca nu vei avea niciodata capacitatea intelectuala sa creezi strategia unei campanii electorale. Si iti aduc aminte cum ridicai neputincios din umeri, cand cineva iti refuza flyer-ul si iti spuneam ca nu asa se face. Acel flyer pe care eu l-am creat. Noua ne pasa! Sloganul meu! Uiti, dar iti aduc aminte! Nu esti solutia castigatoare pentru Turda, pentru ca niciodata nu ai avut viziune si nici spirit de echipa. Esti din nou in USR, pentru Primarie. Dar ai fugit cand nu ai primit locul eligibil pe liste si ai lasat partidul singur. Pentru ca nu trageai pentru tine. Se apropie alegerile locale si esti din nou in barca. Insa unde ai fost in ultimii trei ani? Cat de mult te-ai implicat in societatea turdeana? Ce ai facut concret? Participarea la doua sedinte de consiliu nu se pune. Si da, e nevoie sa muncesti, daca vrei sa fi primar. Contribuie activ la societatea asta. Vrei sa construiesti un oras, dar nu esti dispus sa contribui activ la bunastarea economica a tarii. Cladeste! Este unicul exemplu pe care il poti da celor care cauta un exemplu de urmat. Sau crezi tu ca muncind sase luni afara si stand doi ani pe banii astia, pana ajungi primar, e suficient de bun exemplu? Totusi, vrei sa fi primar. Nu as avea nimic impotriva daca o faci asa pentru tine. Dar nu o poti face daca ai pretentia sa fi primul om al orasului si sugerand ca esti salvarea. Nu esti. Daca ai ajunge acolo, ai astepta tot asa ca la T9 sa vina altii cu proiecte pe care tu sa ti le asumi. Ai o gramada de timp liber daca nu muncesti. Si totusi, nu ai prea multe proiecte proprii la activ. Noi astialalti cu slujba ne luam din timpul liber sa mai facem ceva. Tu ai tot timpul la dispozitie si totusi… Mai participi si tu la proiectele altora, care doar in timpul liber pot sa o faca. Am plecat scarbit din T9, chiar daca acolo exista inca oameni pe care ii apreciez enorm. Nu din cauza lor am plecat, ci din cauza opacitatii deciziilor tale (bizar pentru unul care se considera salvatorul orasului).
Si mai am multe de spus. Dar no, toate la timpul lor! Poate vei reusi si tu candva sa nu fi las si sa nu te mai ascunzi in spatele asociatiei. Asuma-ti si tu ceva. Pana si Veorica isi asuma ce spune si nu se ascunde in spatele comunicatelor partidului.”

Păi … în aceste condiții, cum să nu fie Andrei Suciu la ani lumină distanță de Cristian Matei, iar Matei să nu fie sigur pentru încă un mandat de primar??

Păi … în condițiile în care Turda a fost primul oraș din România cu transport în comun eminamente electric din fonduri europene, în condițiile în care Turda este orașul nereședință de județ din România cu CELE MAI MARI CONTRACTE DE FINANȚARE EUROPEANĂ, în condițiile în care – la Turda – se reabilitează TOT, de la Obeliscul lui Mihai Viteazu, la străzile din oraș, întreg laboratorul de la Spital, Castrul Roman, Teatru etc … cum să mai spere Andrei Suciu că va obține Primăria?

Ce garanții poate aduce Andrei Suciu în favoarea sa? Promisiuni ieftine, laude cu poduri pe care le-au făcut alții, dar a fost și el „p-acolo”? 

Pagina „Sesizări Turda” – care este afiliată T9/USR, îl acuză pe Cristian Matei că … a eliberat criminalii … și că … îi ajută pe interlopi să facă bani, însă fără măcar să aducă un dram de dovadă în favoarea afirmațiilor și acuzațiilor murdare.

Andrei Suciu ne spune că „dacă va ajunge primar …”, însă Daniel Doboș ne-a demonstrat clar că Suciu este incapabil să ajungă primar.

T9 acuză presa locală că nu-i favorizează, dar în egală măsură încearcă pe toate planurile să ne taie contractele / să ne discrediteze / să ne facă troacă de porci.

Problema lor este că turdenii sunt oameni culți, oameni cu ștaif, cu o cultură colectivă plămădită în peste 2000 de ani de existență. De la Turda au plecat oameni grei, printre care Dr. Ion Rațiu, Ioan Rațiu, Ovidiu Iuliu Moldovan, Teodor Murășanu, Ioan Opriș – oameni care au clădit națiuni și imperii.

Acest tip de societate nu se „aburește” cu promisiuni și cu acuzații ieftine și fără fundament, făcute de pagini anonime. Acest tip de societate se convinge CU FAPTE, iar la T9/USR și la Andrei Suciu … faptele sunt deficitare.

- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,600FansLike
540FollowersFollow
400FollowersFollow
328SubscribersSubscribe

Citește

- Advertisement -

Ultimele știri

- Advertisement -