fbpx
HomeOPINIEEditorialAntifa sau... o explicație pentru violențe, proteste și idei „revoluționare”
spot_img
spot_img

Antifa sau… o explicație pentru violențe, proteste și idei „revoluționare”

spot_img
- Publicitate -
spot_img

Colegul, Gelu Florea, se întreba zilele trecute pe facebook care ar fi raționamentul din spatele tuturor dezinformărilor și încercărilor de manipulare care se propagă pe rețelele de socializare, în mass-media și, în mediul social în general.

„Trăim într-un război informațional și nu știu care este planul din spatele acestui război”, spunea -în linii mari- colegul și mentorul meu de la începuturile mele în presă.

Ei bine, puțin mai târziu, în aceeași zi, am primit un pont de la un prieten bun de-al meu, care locuiește în Turda. „Ai auzit de Antifa vreodată?”

Așa că am început să caut.

Originala mișcare „Antifa” s-a născut în Marea Britanie și a funcționat din 1985, până în 2009 și se prezenta ca fiind o mișcare împotriva fascismului. Desigur, având în vedere că era vorba despre o mișcare destinată a combate un fenomen extremist, avea veleități extremiste, astfel că guvernul de la Londra, împreună cu serviciile secrete, au demarat o campanie de exterminare a acestei organizații. – mai multe detalii găsiți aici https://www.vice.com/en_uk/article/qve8zm/how-british-police-shut-down-the-original-uk-antifa

Ulterior, mișcarea și ideologia Antifa (AntiFascistAction) s-a propagat și în alte state ale lumii.

Ia priviți ce spune un analist politic despre Antifa:

Ei bine, în zona est-europeană, Antifa a început să prindă viață după 2012, iar în Republica Moldova a fost privită pentru multă vreme ca o organizație teroristă.

https://www.timpul.md/articol/informaia-despre-antifa-se-confirma-59670.html

Ajungem la România, unde Antifa a avut, până în 10 august, o organizație la București, al cărui cont de facebook a fost suspendat odată cu tentativa de lovitură de stat dejucată de SRI, MAI și Jandarmeria Română.

Din punct de vedere ideologic, Antifa este o doctrină care vrea să răstoarne capitalismul și să instaureze anarhia. Practic, susținătorii Antifa sunt noii anarhiști, iar la noi – în România, se presupune că oamenii care au convocat marele protest din 10 august sunt membri Antifa, în frunte cu Mălin Bot.

Aceștia nu vor să răstoarne PSD-ul, ci vor să se instaleze ei „în capul tuturor maselor” și, efectiv, asta au încercat în 10 august.

Pentru cine nu s-a prins încă, Antifa este o organizație neo-comunistă, care aplică următoarele principii:

„– Trotzkismul (adica o lume fara frontiere bazata pe marxism / colectivism global)
– Interactiunea tuturor raselor in care se presupune ca toti ar avea un respect reciproc si ca prevaleaza justiția universala
– Distrugerea nationalismului prin distrugerea insasi a conceptului de stat-natiune (aceasta face parte din trotzkiism)

Astfel de obiective se inscriu in ceea ce eu numesc „utopism de colegiu” (adica hiper-naivitate) si nu pot fi realizate decat pe hartie (adica, teoretic). Cu toate acestea, lucrand in aceste scopuri, antifascistul face o mare parte din „lucrarea de transee” catre:
– desfiintarea frontierelor nationale
– promovarea imigratiei masive non-alba in lumea occidentala(care actioneaza ca o forta de distrugere a Occidentului)
– promovarea multiculturalismului (care in cele din urma rupe o natiune din interior)”

Acum, la final, aveți ocazia să mă judecați, să mă înjurați sau să vă uitați pe sursele puse la dispoziție și să îmi dați dreptate.

Semnează,
Ovidiu Adrian Bucur
Jurnalist echidistant politic

Alte surse despre ANTIFA:

http://frontul-antifascist.blogspot.com/

https://republica.ro/ce-vor-militantii-antifa-noii-teroristi-urbani-neoliberalismul-american-sau-socialismul-dus-la-extrem

Antifa: teorie și practică

http://antifatimisoara.blogspot.com/

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,851FansLike
562FollowersFollow
356SubscribersSubscribe

Citește

- Advertisement -

Ultimele știri

- Advertisement -

Comentarii

%d bloggers like this: